Kaffe vid poolen

Klockan är 19.30 och jag ligger vid poolen i mörkret, helt tyst.. (Eller.. Hur vet jag det? Jag lyssnar på musik. Haha) här ligger jag iallafall och dricker kaffe och bara tar det så lugnt man kan, och njuter av livet. Har precis varit upp till Big Buddha och kikat in utsikten lite. Och jag måste berätta om det mest underbara som finns, SUPER WRAP, innehåller kyckling, ägg, fetaost och spenat och det kan vara den grymmaste warp jag någonsin ätit! 

Morgonens Bodyfit gäng! 






Life is good people, life is good! Vi borde alla göra det vi mår bra av, allt är möjligt! Jag ska aldrig mer i mitt liv gå runt och göra saker som jag inte tycker om eller som jag mår dåligt av! Peace 

Surf house, Muay Thai och Patong

När man har mer och göra och umgås med fler folk så finns det inte tid att skriva här, men jag vill ju göra det för min egen skull och för er där hemmas skull. Vad har hänt? I onsdags åkte vi och surfade på The surf house, hur kul som helst, men så svårt! Jag ramlade bra många gånger och hade riktigt ont i halsen/nacken dagen efter. I fredags åkte vi på Muay Thai match, eller det var ju flera. Riktigt spännande men också så hemskt! Det började med att två pojkar i kanske 8-10 års åldern fightades, det kändes så fel att titta på när två barn slogs, jag njöt inte av att titta på det. Sen gick det uppåt i åldrarna. Två knock outs och en armbåge i pannan så det bara sprutade blod, som sagt! Kul att ha gjort det och vi får se om jag gör det igen, eventuellt på onsdag för då är det en tjej från Sverige som ska gå en match. 


Igår blev det en utekväll i Patong. Sjukt kul men mindre roligt idag :) 




Vädret har varit allt annat än bra den senaste veckan, regnar heeeela tiden. Förutom idag när vi fick se solen en liten stund. Införskaffat mig regnponchos, mycket bra, men denna vecka hoppas vi på fint väder. 


Jag lever

Jag ska försöka sätta mig och skriva ihop ett litet inlägg imorgon :) 

Shopping

Åkte till shopping centret igår med några från Tiger, shoppade lite linnen och käkade middag :) 




Energinivåstatus: hög

Igår hade jag så fruktansvärt mycket energi. Kanske efter två vilodagar (okej, 1 vilodag), jag gick upp ordentligt, käkade lite yoghurt och banan och nötter. Gick iväg på Bodyfit. Där fokuserade vi på core och cardio. Massor av magövningar (det gillar vi). På eftermiddagen, ett crossfitpass.. 



Jag klantade till det lite på slutet. Jag tänkte att man skulle avsluta med att springa. Så när alla var klara så körde jag igång med mitt sista varv, bara det att då kom jag på att jag redan sprungit tre varv. Mer träning för mig, dessutom fick jag lite credit för det också. Det stod med på tavlan och i slutet sa han "och en applåd för Amanda som sprang 4 varv" så det blev lite kul iallafall. Efter träningen var jag absolut inte hungrig. Jag vet att man måste äta direkt efter träning, så det blev frukt och proteinshake. Gick hem och duschade lite snabbt, sen iväg på massage.. Hur fantastiskt som helst! Jag var inte lika öm i musklerna denna gång som förra veckan. Så det gjorde inte lika ont denna gång. När vi var klara och satt och drack té efteråt. Så kommer det en kvinna fram och tittar på mina tår. "Is it from boxning?" "No, fotball" svarar jag. För er som inte vet det så får jag alltid blånaglar när jag spelar fotboll. Så båda mina stortår blev blå, och nu har naglarna lossnat, eller halva nageln har lossnat! Så det ser förskräckligt ut. Och då satte hon sig på en pall och började fixa mina tår. Så snällt! Sen gick jag hem, simmade 10 vändor i poolen och efter det sprang jag i 35 minuter. Förstår ni vad jag menar med energinivåstatus hög då? Helt sjukt vad med energi jag hade. 

Och typ 3 minuter efter det att jag sprungit klart, så öppnade sig himlen och åskan kom. Det piskade i backen, aldrig sett så mycket regn. Och jag var så glad att jag kommit tillbaka efter springturen. Jag filmade lite, men kan inte lägga upp filmer här, men för er som har instagram är det bara att gå in och kika där: amandagrahn heter jag där. Somnade direkt sen när jag kom hem. Och nu vaknade jag innan klockan av att magen kurrade. Lite mellanmål intaget och nu laddar jag för Big Buddha run som är om 1h. Jag har en tid jag vill slå men jag tror inte att jag klarar det. I will let you know how it goes. :) 



Similan Islands, som att hälsa på i ett akvarium

Dagen började tidigt, uppstigning 05.15 isch. Vi blev upphämtade straxt innan 06.00, en två timmars bilfärd hade vi att vänta oss, vi åkte till Khao Lak(tror jag). Åkte förbi, memorial garden från tsunamin. Hemskt! Väl framme fick vi lite kaffe och två rostade mackor, med smör och marmelad. Tog med mig en banan som tur var. Dock var jag fortfarande hungrig men jag får skylla mig själv eftersom det faktiskt stog "breakfast is not included" men vi fick mackor iallafall, sjysst! Sen vidare ut till speedboaten som skulle ta oss ut till öarna. 1 h och 10 minuter. Jag, Julie och Ulrika (en svensk tjej och en dansk tjej som jag träffat på här) satt längst fram med tre italienare. Vinden blåste så skönt i håret, man satt ganska bekvämt, solen sken lite lätt, och det var så härligt  att bara sitta med stängda ögon och fundera på allt mellan himmel och jord. Just love it! Sen blev vågorna lite större och vi flög lite mer. (Har lite blåmärken idag faktiskt) första stopp, snorkling! På med simfötterna och cyklopet så kör vi. Javisst! Jag hoppade i vattnet och kände mig som liten 6 åring som inte kunde simma. Det var verkligen så ovant för mig att ha simfötter på sig, jag måste ha sett rolig ut! Mycket häftiga fiskar såg vi, guiden sa hela tiden. "Want to see Nemo, follow me" ja visst tänkte jag, jag vill se Nemo.. Vänta bara 1 timme tills jag tagit mig till där du är. Jag flöt runt som en kork, fattade inte alls hur jag skulle göra. Njöt inte så mycket som jag borde, hade mest panik över att jag inte fick snurr på hur jag skulle göra med mina nya fötter. Guiden sa igen "want to see this fish (kommer inte ihåg namnet)" och då tänkte jag, "jag har ingen aning om vad jag redan sett för fiskar, fisk som fisk" så jag tog av mig hela paketet och gick upp på båten igen. Väl däruppe ser jag att en av italienarna måste ha tagit mina trosor, fast jag inser snabbt att jag har faktiskt inga vita trosor. Han hade tagit på sig vita speedos. Det såg fruktansvärt roligt ut och jag tyckte till en början att han va dösnygg, ni vet bruna ögon och mörkt hår och gyllenbrun kropp (och hårig som en apa), men när jag såg den där bruna kroppen i vita trosor så ändrade jag uppfattning. (No efens pappa, jag vet att du gillar speedos). Man får såklart ha vad man vill på sig och jag tror säkert att detta handlade om fåfänga. Vem vill inte ha mycket sol på benen? Det vill iallafall jag :) 





Sen åkte vi vidare och stannade till på en till ö, och där fick vi gå av och kolla runt lite. Vi gick upp till the view point, och vilken fantastisk utsikt! Lovely! 









AWESOME!! Eller hur? 

Sen var det dags att åka vidare för lite snorkling igen. Och nu var det som att någon bytt ut mina simfötter (eller bytt ut mig) för helt plötsligt fick jag snurr på hur man gjorde, allt bara flöt (fattar ni? Flöt) haha.. Och nu kände jag verkligen det här lugnet som finns under ytan som alla pratar om. Som att jag var på besök i ett akvarium.. Stora fiskar, små fiskar.. Häftigt var det! Och man stannade upp och bara tittade så såg man fler oxh fler fiskar som man inte såg från början.
Efter detta: lunch!!! Väldigt hungriga vid detta tillfälle. Slängde i mig maten. 




Det var det som hände igår :) det tog hela dagen men det var så härligt! 

<3

Livet

Kan någon hjälpa mig med när man ska använda bör och när man ska använda borde? Eller är det samma sak? Jag har ingen aning så ni får ursäkta men jag blandar dem båda.

Jag skulle ha gått och tränat nu, klockan 11. Men jag kände inte för det, och då gör jag det inte heller. Jag "borde" egentligen göra det, för det är faktiskt därför jag är här (mestadels). För det första så åt jag för sent, åt för 1 timme sedan, och det blir för tajt. För det andra så orkade jag bara helt enkelt inte. Ska man göra någonting så ska man göra det för att man tycker att det är kul och att man verkligen vill. Så är det faktiskt med allt här i livet, det har jag varit inne på många gånger förut. Saker man borde göra, men man kanske inte vill! Man borde resa jorden runt, man borde skaffa sig en utbildning, man borde vänta med att skaffa barn, man borde flytta hemifrån när man skaffat sig ett jobb, man borde ta körkort, Man utbildar sig, sen ska man jobba som det hela livet? 

Det som är så fantastiskt här i livet är att man kan aldrig veta vad som händer. 

Min vän Niccole, hon är 21 år och två barnsmamma. Världens bästa mamma om ni frågar mig, hon klarade att gå ut gymnasiet med två barn, och nu har hon sökt till sjuksköterskeprogrammet till våren. Hon vill inte ut och resa, (inte nu iallafall) utan hon valde att skaffa barn först och utbilda sig sen. Tänk sen när hon är 40. Då är hennes barn 23 och 21 (eller hur Niccole?) och om hon känner för att resa då, så kan hon göra det, eller när hon är 50 till och med. Man behöver inte göra saker bara för att man borde?

Eller som min vän Jenny, som jobbar extra och njuter av livet . Vem säger att man måste skynda på? Måste man jobba som en idiot när man är 21? Man ska jobba hela livet och man kommer slita ut sig själv endå? Klart man vill ha pengar, men blir man verkligen lycklig av pengar? 

Min vän Kajsa, pluggade direkt efter gymnasiet och nu är hon 22 år och färdigutbildad personalvetare, hur grymt är inte det? Den vägen valde Kajsa att gå och jag beundrar henne enormt för att hon klarade det, nu är hon sambo och har köpt hus.

Min klasskompis Sandra, (som är här i Thailand nu) hon valde att åka till Australien, Nya Zeeland, Thailand och Hongkong, totalt borta i 1 år. Det är ju hur coolt som helst, och det var det Sandra ville göra. 

Min kusin Jonna, hon pluggar till Sjuksköterska (snart klar) hon bor i en lägenhet i Eriksberg (tror jag) och hon åkte till Afrika och hade praktik i 1 månad. Så grymt! 

Min moster Helena som är snart 50, håller på att sadla om till undersköterska efter att ha varit frisör i hela sitt liv, hur coolt? 

Min mamma, liten snobb från Bälinge (ursäkta) retade alla som kom från Åkerlänna i skolan. Nu är hon största bonden i Åkerlänna, för att hon blev kär. Trodde hon verkligen att hon skulle bli bonde när hon var 21 år? Knappast!! 

Eller som jag, hade planer på att flytta till Stockholm.. Blev singel, sa upp mig, bor fortfarande hemma, åkte ut och reste ett tag och sen vet man aldrig vad som händer.. 

Det jag vill säga med alla dessa exempel är att man vet aldrig vad som händer här i livet, och jag tror att alla jag nämnt här uppe är lyckliga över det val de har gjort. Jag beundrar alla dessa människor (plus många många fler), för ingen jag känner är den andra lik. Alla gör olika val och alla lever olika liv, så grymt! Och jag är iallafall grymt glad över det val jag har gjort. För det här är någonting som JAG vill. Jag vet inte om jag vill resa jorden runt, jag vet inte om jag vill studera i 5 år för att få en bra lön. Alla gör vi olika val här i livet, och så länge vi är lyckliga över de valen så tycker jag man ska fortsätta att göra det man vill. 

Massor av pladder igen.. :) hoppas att ni förstår! 

Kort och gott, gör det du vill! Skit i vad man borde göra och inte borde göra. 


Kommentarer

Tack för era kommentarer, så roligt att ni gör det! Och framför allt roligt att så många (många för mig iallafall) läser min blogg nu när jag är här. :) 

Bara så ni vet så svarar jag på alla kommentarer, men jag tror att ni måste gå in själva och titta, eller får ni kanske ett mail om ni skrivit mailadressen? Jag vet faktiskt inte. Men jag svarar iallafall på dem :) så gå in och kika! 



Sunset Yoga








Bilder från ikväll och från stranden i går. 

Den där ljuslyktan eller vad det heter, är inte så lätt att fixa som det ser ut som. Den var hemsk! Först fick vi inte eld på den och sen när vi väl fick eld på den så ville inte vinden ta den, så jag offrade mig och sprang efter den (nerför) för vi ville inte ha någon skogsbrand. Ramlade, slog i tårna osv. Lite skrapsår på låret men ingen skogsbrand som tur var. (Ni vet filmen, en gång i Phuket.. Det hade ju varit snyggt) 

Jag kommer nog kunna få lite fler bättre bilder från ikväll, för det var en kille där med en bra kamera som fotade. Jag känner inte honom men min vän Lar, (som känner alla) skulle fixa bilderna till mig :). dessutom tog instruktören lite bilder, hon skulle lägga ut dem på sin facebook sida så då kan jag ta dem där. 

Nu ska jag sova så jag orkar imorgon :) goodnight! 

thank god it's Friday

Fredag, javisst är det fredag :) precis kommit tillbaka efter ett crossfit pass. Jag bara älskar att träna här, man får så mycket hjälp och de visar en hur man ska göra så man inte gör illa sig och kommer fram till en och säger om man gör något bra. Så underbart!! 

Ska bara duscha, sen åka iväg på sunset Yoga, ingen yoga fantast men det ska bli kul att testa på. Instruktören ska tydligen vara grymt bra! 

Hoppas det här fina vädret håller i sig i helgen, jag tror dock inte det men vi kan alltid hoppas. Tanken är att vi ska på utflykt på söndag, vi få se :) 

Ha en grym fredag så hörs vi! 


Egentligen är jag emot Red Bull, men jag kände att jag behövde lite energi :) 

Att kasta sig ut i det okända

Jag skrev precis ett långt inlägg, men appen började krångla så allt försvann. Så nu gör jag ett nytt inlägg men om lite andra saker, för det jag skrev om innan var faktiskt inte så intressant. 
Kort resumé för att jag själv ska komma ihåg sen; jag tränade idag, vaknade utan halsont. Överlycklig! Lite huvudvärk men det fick jag stå ut med. Åkte på beach fitness, till en underbar strand! Jag tog inga bilder, men jag kommer åka dit igen och då ska jag fota. Legat vid poolen idag, fantastiskt väder! Just about time, det har varit molnigt i 1 vecka nu. Eftermiddags crossfit blev det också, svettigt!! 

Nu sitter jag på min balkong och dricker kaffe (jag har redan hunnit dricka upp kaffet). Jag njuter verkligen av livet just nu, jag önskar verkligen att alla människor fick känna den känslan som jag känner nu. Svårslagen och svår att förklara. Men ni vet att, när jag åkte hit. Jag hade ingen aning om vad jag gett mig in på, jag sa upp mig från jobbet och som grädden på moset så tappade jag bort plånboken två dagar innan resan hit.. (But That's another story). Hur som helst, jag sa upp mig från jobbet, och kastade mig ut i en helt annan värld. En värld jag knappt nosat på tidigare. Chartersemester med familjen! That's it liksom. Aldrig rest längre än till Skåne själv, och nu beger jag mig till Thailad helt själv. Och jag hade ingen aning om vad jag hade att vänta mig. Första veckan var ganska jobbig om jag ska vara ärlig, jag tänkte  för mycket på saker och ting, jag tänkte på saker "när jag kommer hem" och då hade jag inte ens varit här 1 vecka. Jag tänkte hela tiden: när jag kommer hem, vad ska jag göra då? Det här kan jag göra, så här kan jag lösa det, de här vill jag festa med osv. Jag drömde på nätterna att jag var hemma i min säng. Började gråta på morgonen när mina vänner hade lagt upp bilder på varandra. Jag saknade allt hemma! Men jag visste att det var någonting jag skulle gå igenom, det var bara så. 
När den första veckan hade gått, då kom Sandra och Pontus, plus att jag hade börjat prata med massor av folk. Jag kände mig mer och mer bekväm med engelskan, jag känner mig absolut inte helt bekväm med den, men jag känner att det är någonting jag verkligen vill bli bra på. Och då är det bara att prata, enda sättet att lära sig på. Hur som helst, när den första veckan hade gått. Det kändes helt pötsligt som att detta var det jag alltid hade gjort. Rutinerna satt som en smäck, jag gick upp 7 åt lite, gick och tränade och så flöt dagen på. Jag tänkte inte ens tanken på hem, hur gör jag hemma? Osv. Och den känslan har jag fortfarande. Jag tänker inte så mycket på vad jag ska göra när jag kommer hem, eller hur jag ska lösa saker och ting. För det tar jag då :) nu är jag på semester.. Tränar och mår bra och njuter av livet. Jag tänkte bara säga det att det har inte alltid känts så bra som det har sett ut på bilderna. På kvällarna när jag skulle sova så kände jag alltid en konstig känsla, men den känslan är inte kvar längre, det är så skönt! Nu har jag pladdrat massor, hoppas ni förstod någonting av vad jag menade :) nu ska jag dricka lite mer kaffe! 

Puss och kram 





Träningsfri dag och sovmorgon

Imorse när jag vaknade hade jag fortfarande ont i huvudet, så jag struntade i allt jag hade tänkt att göra idag och tog en rejäl sovmorgon. Vaknade vid 7 först och var hungrig, gick upp och åt och la mig i sängen igen. Sov till 12. Då kände jag något annat jag inte gillade, halsont! Typiskt tänkte jag. Det är egentligen inte kpnstigt att kroppen säger ifrån, 12 träningspass på 6 dagar är inte direkt mänskligt. Dessutom kände jag lite smärta i ryggen. Så jag tog det väldigt lugnt, gick och åt omelett och satt kvar där väldigt länge och bara tog det lugnt. Gick till Apoteket och bad om någonting för halsen, fick en spray som jag ska testa i 3 dagar. Hjälper det inte skulle jag komma tillbaka. Vi får se vad det är för någonting, har bara testat den en gång och känner väl inte direkt någon skillnad. Värt att testa iallafall. Tror jag på att godis hjälper, så gör det nog det! It's all in your head :) 

Träningsfri dag idag alltså, det blir nog några vändor i poolen iallafall :) 


Jag lever

Hej! Jag har inte glömt er och jag lever, det har inte funnits så mycket att skriva om de senaste dagarna. Vädret är inte tip top, (28 grader) men molnigt! 

Vad har hänt de senaste dagarna? 
I söndags, sov länge.. Söndagar här är restday, ingen träning på söndagar! Det var välbehövligt. Gick och käkade frukost, min dagliga omelett, den är så god och jag undrar hur jag ska klara mig utan den sen.
Jag tog en taxi till stranden, trots det ostabila vädret. Jag kände att jag behövde ta mig till stranden, den ligger ju inte nästgårds så man åker inte dit varje dag. Jag åkte till Kata beach. Fin strand, mycket folk och skönt i vattnet. Gick längs stranden två vändor för att leta efter Sandra och Pontus som åkt i förväg (som btw inte ens var där för vi hade missuppfattat varandra) det började ösregna efter en liten stund. Vad ska jag göra nu då tänkte jag, så jag gick och käkade lunch, fast jag inte ens var hungrig! 
Pad Thai, älskar! 

Efter ett tag slutade det regna, så jag gick ner på stranden igen, la mig på handduken och somnade (så typiskt mig), sov en stund, badade och sen åkte jag hem. :) 

När jag kom hem så kände jag att det var lika bra att hitta på något, så jag bestämde mig för att åka till nattmarknaden. Beställde taxi och satte mig och vänta. Medan jag väntade kom
min vän Lar, och han tyckte inte att jag skulle åka ensam så han följde med. Kul med sällskap :) 




Så här kul kan man ha! och det hade vi :) 

Igår hände det nog inget särskilt, träning på morgonen och på eftermiddagen. Poolhäng där emellan :) 

Idag: 

Big Buddha run! Jobbigare denna gång men bättre tid fick jag. Två minuter snabbare, får se till att slå det nästa vecka. 
Before training. Jordnötssmör, banan och ananas :) 




Lunch :) 

Nu åskar det och blixtrar och jag ska försöka sova för jag har ont i skallen! Sovgott :) 


Shopping

Det blev lite shopping idag! Först shoppingcentret och sen nattmarknaden. Hörs igen imorgon :) 

De fixade granen när vi gick ut från köpcentret. 
Turistbild, perfekt att bli hjälpt över gatan :) 
Pontus behövde en klippning! 



Snyggt med träningslinne även om jag inte skulle träna (har inga andra linnen med mig typ) 

Lördag hela veckan och Thaimassage

Jag tog en Thaimassage i torsdags, och OM det var skönt. Så välbehövligt. För 60 kronor fick vi 1h massage, helt klart värt. Hon bokstavligt talat spöade skiten ur mig, hon var grymt bra! 

Ja och så var det Lördag idag, här är det ingen skillnad på lördag eller måndag. Man vet inte vilken dag det är knappt, men det är ju det som kallas semester. Samma ska med måltiderna, man behöver inte kalla dem för tex. Lunch eller middag. Man kan bara kalla dem för måltider, det räcker.. Så kan man äta dem när man vill. 

Förtillfället ligger jag i soffan på hotellrummet, kom nästan precis tillbaka efter frukosten. Och om 20 minuter ska jag och Sandra gå på crossfit. Sista passet för denna vecka, imorgon är det en välbehövlig vilodag. Med detta pass har jag tränat 12 pass denna vecka (plus simning i poolen) kroppen är minst sagt mör nu. Men detta är så kul och jag mår så bra :) 

Idag åker vi nog iväg till ett shoppingcenter och ikväll eventuellt nattmarknaden igen. Och imorgon blir det stranden hela dagen :) looking forward to it!! 

Ha en trevlig helg :) 






Jordnötssmör!!! Detta är min räddning, :) detta med banan eller ananas!! Så gott! Dock kan jag inte äta ananas nu på någon dag för jag har fått så ont i tungan efter att ha ätit för mycket! 

Godmorning Sweden!

Inatt har jag sovit allt annat än bra, men det gör faktiskt ingenting för jag var pigg imorse. Somnade 02 och vaknade 07. Tidigt insäng ikväll. Sandra och Pontus kom till slut, trötta och jetlaggade. 

Imorse var det egentligen beachfitness, men vi åkte inte till stranden idag utan vi gör det nästa vecka istället. Idag åkte vi till "the stairs" . Vi körde uppvärmning i trapporna och sen körde vi sprintar, i en lite lätt uppförsbacke. Sjukt roligt var det, och det brände på bra i musklerna. Tiden flöt på, åkte tillbaka, käkade frukost och sen påväg hem stannade jag hos min söta tant och köpte frukt. Sen när jag kom tillbaka var klockan redan 11.30. Det betyder att crosstraining passet börjar två timmar. Nu har klockan gått ännu fortare så nu är det snart bara 1 h kvar. Jag börjar känna mig riktigt öm i musklerna nu, så en massage vore inte fel! Jag måste nog ta en idag. MÅSTE! 




Ha en bra dag på jobbet! 

I väntans tider

Herregud så här länge har jag nog inte varit vaken på hela den här veckan. Sandra och hennes kille kommer ikväll och de skulle ha kommit typ kl. 23 och nu är klockan 23.45! Jag tänkte att jag väntar en kvart till sen går jag och sover, jag får helt enkelt träffa dem imorgon istället! Det kan ju faktiskt vara så att någonting blev försenat. Vi får se när de dyker upp. 

Idag har jag tränat två gånger, båda gångerna var det riktigt tufft! Men så kul :) orkar inte skriva så mycket mer om det! Lägger upp lite bilder istället! 

Att springa/hoppa i däcken var så roligt! 

Den där blöta fläcken är från min rumpa.. Hahah! 

Stor handlat idag för hela 50 kronor, hela den där klasen med bananer kostade 10 kr. Helt galet :) 



En stooooor kaffe :) 

Puss och kram 

Big Buddha run

4,2 kilometer uppförsbacke, med bildäck på axeln (inte hela vägen, men jag bar det en bra bit) så kul och höjden av lycka var elefanterna längs vägen, så fina! Dock så tyckte jag synd om dem, men jag tycker synd om alla hela tiden och så kan man inte hålla på. Jag fick så dåligt samvete när jag beställde roomservice härom dagen och så började det ösregna.. Stackars två kvinnor som kom bärande med maten, en med paraply över maten. Och när de kom in det första jag sa: IM SOOO SORRY! (Som att det var mitt fel att det regnade) men de är lika glada som alltid, de ser iallafall ut så. Fick så dåligt samvete.. 

Tillbaka till the big Buddha, en annan dag ska jag ta taxi dit så jag kan gå in i den. (We we're not dressed properly) 

Jag har aldrig blivit så svettig som jag blev, det var så skööönt! Älskar svett :) 

Tiden var absolut ingen bra tid, men jag gick mest.. I de värsta uppförsbackarna är det lika bra att gå.. Man förlorar massor med energi när man springer och det går inte mycket fortare än om man går. På de plana delarna försökte jag springa. Sista biten var jag däcket. Det var faktist inte så farligt som jag trodde, slängde man upp det på axeln var det ganska lätt. 

Alla vi sprang/gick förbi skrattade åt oss, eller de som körde förbi i bilar. Skulle jag stå på sidan och kolla skulle jag förmodligen göra detsamma, jag skulle tänka: vilka idioter som springer i den här värmen. Men det sjuka är att jag tyckte inte att det var så farligt, värmen var inte det jobbigaste, den kunde man handskas med. När det var som brantast var väl det som var värst, när det bara suger i benen (Hatkärlek). 

Nu därimot är jag helt slut. Men jag kommer definitivt att göra det igen nästa vecka. Alla peppade varandra och det var nog mycket det som gjorde att jag tyckte att det var så kul. Alla hjälptes åt med däcken och frågade om det gick bra, osv! Skulle jag göra det där själv så tror jag inte att jag skulle tycka att det var lika kul. 

Jusste, igår var jag och kollade in Chalong Temple (tror jag) , jag såg faktiskt inget namn men jag vet iallafall att det inte var i Bangkok! Det var jätte häftigt men det var samma här, jag var inte ordentligt klädd så jag gick inte in. Får gå dit någon mer dag och ha kläder i ryggsäcken! 

Puss och kram ta hand om er, för det gör jag :) 
Lite uppladning imorse :) 




Jag tog inga kort på elefanterna för jag tänkte att vi endå skulle gå ner och så kunde jag ta kort då! Men när jag kom upp så stog våra minibussar där, så det blev en dålig bild genom fönstret! 

Snyggaste linnet :) 

Rutiner

Godmorgon Sverige :) 

Det här med rutiner, jag har ju alltid haft typ samma rutiner hemma.. Ni vet man går upp-äter frukost-åker till jobbet-går på fika rast- jobbar lite till-äter lunch- jobbar lite till-slutar jobba-åker och tränar (eller något annat, typ jobbar lite till) -äter middag- åker hem- sover REPEAT i 5 dagar! Sen kommer då helgen, och då är det lite mer ledigt, man gör lite som man vill.. För man är ledig! Och det som jag precis kom på är att jag har ju faktiskt helg, i sju veckor! Herregud så långt har jag inte tänkt.. Och jag gör som jag vill hela tiden. Rutiner behöver man ju iallafall, eller iallafall jag. För annars orkar man inte med till slut. Det var som en kille sa, det tar ett tag innan man hittar en rutin som man kan hålla fast vid och som man gillar. Fast å andra sidan, man behöver inte göra samma varje dag för tusan, vi är lediga! Bara man tajmar in måltiderna rätt i förhållande till träningen så behöver man faktiskt inte mer rutiner än så.

Tex. Imorse var det Yoga igen, men det kommer jag inte orka göra varje dag, (07.00 börjar den) det vet jag redan nu! Men då kanske det blir varannan dag eller när jag  känner för det. Som min fina Kusin skrev när jag beklagade mig över Yogan, "ge det en chans till" och jag hade faktiskt tänkt att göra det, så jag gick dit imorse, mycket mer avslappnande denna gång! Så härligt och bra för kroppen med alla övningar. Så jag lovar att fortsätta att ge det en chans och gå dit fler gånger för att se om det känns lättare. 

Efter Yoga blev det Body fit. Idag var ser squats och puschups i olika former. 10 olika övningar, 1 minut på varje och 3 varv. Mina armar var som gelé, och värre kommer det bli. I eftermiddag har jag som ambition att gå på cross-training pass. Vi får se hur jag känner mig. (Bodyfit och crosstraining är båda crossfit, tror inte att de får kalla det för det bara) 

Ja och nu blir det nog några vändor i poolen :) 




Night Market

Igår blev det ingen sväng till varken Patong eller till någon strand. Poolhäng hela dagen faktiskt! Grymt skönt och för typ första gången så var det nästan fullt med folk vid poolen! Alla pratade med alla och vi hade grymt kul faktiskt :) har börjar snacka lite med en från Australien och en från Irland, as sköna! Så igår åkte jag och Australien till The Night Market! Det var verkligen en upplevelse, mycket folk, mycket saker och mycket mat. Det var så sjukt mycket saker att äta så det var inte klokt! Och man hade absolut ingen aning om vad det var, inte en aning! Det kunde vara vad som helst! Jag vågade inte prova någonting, det kändes som jag skulle bli sjuk direkt då. Efter ett tag började jag må illa så vi gick därifrån. Det fanns sjukt mycket saker, köpte inget denna gång.. Åkte mest dit för att kolla in stället! Men det blir definitivt fler gånger! 

Efter det åkte vi hem, utan att äta middag! Var inte ett dugg hungrig efter att ha sett alla småkryp som man kunde äta, och allt annat konstigt friterat! Så jag gick och la mig i sängen :) somnade efter 1 timme och sen tänkte jag ta sovmorgon i morse, och visst blev det sovmorgon men vaknade typ hela tiden av min ac som har ett eget liv (Ilandsproblem i know). Men sov endå till 9 så nu är jag utvilad. Ingen träning idag heller, det är nämligen inga klasser idag på Tiger, så det får bli imorgon istället! Då ska kroppen få jobba igen :) 

So im guessing that i will do the same thing i always do, lägga mig vid poolen och glassa :) brände mig lite i ansiktet igår, men det har lagt sig idag! Jag tar det lugnt med solen iallafall! Jag lovar mamma :) 

De andra blev lite avundsjuka på mig, att jag kommer från Skandinavien och blir så här brun efter 3 dagar i solen! :) 

Jag frågade Australien om det alltid blev  mörkt såhär tidigt! Han va garvade åt mig! Tänk vad bortskämda vi är i Sverige, iallafall på sommaren! Ljust hela dygnet nästan :) åh nu längtar jag till svensk sommar! 

Ha det bra alla fina där hemma! Vi hörs 

Fick en bild på mina fina vänner som har varit på årsfest med laget! Där hade jag definitivt velat varit ikväll <3



Den här omeletten skulle jag kunna leva på, dygnet runt! 

Har druckit min första kaffe på 5 dagar! Det var sååååå gott. Man blir inte sugen på kaffe på samma sätt när det är såhär varmt, men idag var jag det! 

Vad ska man få ut av en resa?

Nu har jag hamnat på hotellrummet igen, har lagt mig i soffan och när man har lagt sig någonstans är det svårt att komma upp. 

Imorse blev det iallafall en promenad på 1 h, inte det vackraste promenadstråk jag gått i direkt. Plus att det kändes som jag skulle bli påkörd närsomhelst. Tror inte att den vägen var gjord att gå på. Så ska jag ut och gå någon mer gång så blir det nog på stranden eller något. Svettigt blev det, vad hade jag väntat mig! Sen blev det frukost, världens godaste omelett.. Och så hamnade jag här igen. Nu tänkte jag att jag skulle antingen gå ut och lägga mig vid poolen, eller åka till någon strand/ in till patong. För här där jag bor, här händer det inte så mycket om man inte ska träna. Det är Muay Thai camps längs hela den här gatan som jag bor på. Jag tänkte inte ge mig på Muay Thai idag, det får bli nästa vecka kanske. 

Så nu undrar jag lite, vad ska man få ut av en resa. Jag har aldrig rest själv förut så jag vet egentligen inte. Jag har varit här i 4 dagar nu, och egentligen inte gjort så mycket.. Tränat, badat och solat och ätit gott! Men endå känner jag mig stressad att jag måste hitta på mer saker, fast för vems skull då? Är det bara för att man borde göra det när man är ute och reser. Ja självklart ska man se sig om, men eftersom jag ska vara här i 7 veckor så behöver jag inte stressa med att göra allt detta den första veckan. Jag känner att jag måste skriva det så jag själv kan läsa det och inse. 

Som sagt, denna gata jag bor på/ hotellet jag bor på är inte de mest livligaste. Väldigt skönt i och för sig. Men det blir lite långtråkigt när man åker själv som jag. Jag har träffat många som åker själva (mest killar) , men de är mest här för att träna. Då menar jag 4-5 h om dagen, Varje dag! Och när de tränat klart så äter de och sen sover! Det är vad de är här för. Vissa är här i kompisgäng och tränar men också för att dra ut och ha kul. Och jag känner inte riktigt att jag vill hoppa på dem och säga "hej ska vi umgås" (dessutom är de också killar) inte för att jag har något emot killar direkt.. Men ni hajjar! 

På onsdag kommer iallafall Sandra, en tjej jag gick i skolan med. Hon och hennes kille ska också träna. Så det ska bli jätte kul att träffa henne. Och äntligen prata lite svenska, för här där jag är har jag inte träffat en enda svensk.. Helt sjukt! Nog om allt pladder.. 

Nästa vecka blir det mer träning och på tisdag ska jag testa på Big buddah run. Kan bli sjukt! 4 km backe.. 

Hade inga roliga bilder! Ha en bra dag :) 



Träningsvärk från helvetet

Vart ska detta sluta, första träningspasset och jag kan knappt ligga ner i sängen, hur kommer det bli imorgonbitti då tro? Men det är skönt, ska inte klaga, hatkärlek till träningsvärk :) 

Imorgon blir det nog lite mer utforskning tror jag, tar nog en sväng med taxi ner till Patong. Men först blir det morgonpromenad (om jag kan gå), sen frukost! :) 

Godnatt nu ska jag sova! 





Yoga, kan det vara jobbigt?

Skönt att starta dagen på ett skönt sätt, chill med Yoga. HELL NO! 
Jag ska aldrig mer underskatta detta, herregud vad jobbigt det var (sen gjorde det väl inte saken bättre att det var 28 grader och sol) svetten rann och jag behövde gå och byta linne innan nästa pass. Svårt är det också, så detta ska verkligen utövas fler gånger för det här måste jag bli bättre på :) 

Efter Yoga var det Bodyfit som gällde, ingen frukost i magen så kanske detta inte var en så bra idé (iallafall inte att börja med) Bodyfit är ju nästan som crossfit, antar jag! Jag har inte testat crossfit förut btw. Vi gjorde iallafall 11 olika stationer tror jag det var, 1,5 minut på varje och så höll vi på så i 1 h. 5 burpees och 10 upphopp efter 1 minut. Tror dock att hon körde olika upplägg varje gång. Det var så sjukt jobbigt och svetten bara rann så det var inte klokt! Aldrig någonsin varit så utmattad. Det var å andra sidan skönt också. Kände mig lite snurrig i mellanåt måste jag erkänna, så tog det lugnt då. Vill inte svimma på första passet. 

Efter passen blev det frukost och sen hem och slänga mig vid poolen. Började prata med en kille från Australien och två från Norge. Innan har jag pratat med några från Storbritannien och Kanada. Jag förstår knappt vad de säger, jag har jätte svårt att höra.. But I guess I get used to it. Norrmännen fatta jag inte fast våra länder är grannar. Dock deras engelska förstod jag perfekt :) 

Nej nu ska jag nog gå och äta lunch :) 






RSS 2.0