kalender

det känns jävligt bra att inte ha tittat i kalenderna på ungefär en vecka. Fast det blir värre nu istället när man inser att det finns en del att göra eftersom det är mindre än tre veckor kvar tills allt ska vara inlämnat. Stressigt känns det som, men man får försöka att inte stressa upp sig och bara beta av de få saker som är kvar. Nu ska jag göra det också. Jag pausar ibland och går ut och solar lite. Vädret är för underbart för att inte tas vara på. PUSS

Tåget. ...

Tåget. Jajjemen, sitter just nu på tåget till Stockholm. Likeilikey. Sitter bakom två fjortisbrudar, frågan är om jag ska lyssna på musik eller om jag ska fortsätta att lyssna på dem?! Hmmm... Svårt val! Jag återkommer ;)

ungdomsledare

Har varit på ungdomsledarkurs hela dagen idag, det var varit väldigt kul och lärorikt. och OM det var kul att känna på bollen igen. Jag blev så himla sugen på fotbollen igen, men dock så hindrar min "sträckning" mig. Men de övningar vi gjorde idag gjorde inte ont, och det kändes jätte bra. Så jag kanske åker ner på träningen imorgon, vi får se hur dagen ser ut imorgon. Nu har jag då gått bas utbildningen för ungdomsledare. eller nått.

Felfelfel. Jag...

Felfelfel. Jag har inte riktigt lärt mig hur det är att blogga från mobilen. Jag tänkte att jag skulle göra en rubrik i mitt förra inlägg och skriva "Glädjespridare" men det gick inte så bra när resten av inlägget bara fortsatte efter så det blev istället "Glädjespridare påväg hem från stan" haha! Fel kan det bli ibland. Nu får vi se hur denna rubrik blir, då jag bloggar från telefonen idag med. Smidigt måste jag säga, bara att slänga iväg ett SMS. Imorgon var tanken att jag skulle åkt och lekt med niccole och kian, men eftersom de är lite sjuka så kände jag inte direkt för att åka dit när jag tänkt efter en stund. Inte läge att bli sjuk nu. Har lyckats hålla mig frisk länge nu, pepparpeppar..... Jag hade så gärna velat åka dit då jag saknar Niccole sjukt mycket. Världens bästa tjej! Nu ska jag slå huvudet ner i kudden. Sweet dreams!

Glädjespridare Är påväg hem från stan nu, ...

Glädjespridare Är påväg hem från stan nu, skönt med lite träning. Jag vill fanimej hissa 15.30 passet på Friskis VK med Jenny B. Hon är grym på att få folk att le. Jag tror att mer än 50% av gruppen log medans de tränade. Nu ska jag hem och kramas med min man! Först ska vi byta däck på min fina röda bil.

Tänkte att jag skulle kolla om det fungera...

Tänkte att jag skulle kolla om det fungerar att blogga från telefonen! Skulle ju vara lite kul om man kom på något roligt så kan man skriva det direkt istället för att glömma bort det :) haha!

godnattifnatt

Nu tänker jag inte skriva någonting smart för jag har ingenting på lager. Så nu ska jag bara säga godnatt och hoppas på en bra morgondag. Ska besöka gymmet imorgon för första gången på en veckaa eller två. Så lite tid har jag haft nu dem senaste veckorna. Men jag ska inte klaga för snart är det slut så det är lika bra att njuta nu medans man är någolunda pigg om dagarna för sen när jobbet kallar kommer man vara helt slut. Snart är det sommar. Våren är i luften och hundbajsarna smälter fram. Med det sagt så kan jag vara nöjd med denna dag fullt ut. Godnatt och puss

Lev för dagen

Jag låg och tänkte igår kväll på att jag jämt säger en massa saker som jag ska göra och att jag lovar vissa att jag ska göra saker. Jag ska sluta med det! Det blir aldrig som man tänkt sig iallafall. Är man medveten om att det värsta kan hända så blir det inte lika jobbigt när det väl händer. Går man och tänker hela tiden att allt är bra och allt kommer alltid vara bra. Då blir man jätte besviken så fort någonting händer. Det låter jätte negativt att om man alltid ska gå och tänka på att dåliga saker kan hända. Det behöver inte alltid vara dåliga saker som händer. Men oväntade saker kan man säga. Det är bättre att ta dagen som den kommer. Såklart så måste man planera ibland. Men det är så himla skönt att slippa planera ibland.

Just a thought

Ryggsäcken full av ångest

Det känns verkligen som jag har tagit av mig en ryggsäck, en ryggsäck full med ångest som väger bly. Idag har vi lämnat in projektarbetet. För stunden så kan jag stolt titta på min tunga ryggsäck med ångest ligga brevid mig. Dock behöver jag ta på mig den ikväll igen, men jag plockar ut lite så att den inte är lika tung längre.

Jag har ingen aning om vad jag pratar om.. Vi har suttit hela helgen med vårat projektarbete. Just nu känner jag en jävulsk huvudvärk och är sjuktsvettig. Den där ryggsäcken jag pratade om är nog det som har hängt över mig tills nu. Dock så kommer det fortsätta så här efter påsklovet. Ryggsäcken kommer alltså att väga mera då. Men nu den här veckan plus påsklovet (v.16) kan jag bara fokusera på andra skolarbeten som ska göras och ha en ryggsäck på mig som är lite lättare, men fortfarande full av ångest.

Jag längtar till vecka 19. Då ska ALLT vara klart, precis ALLT. Sen ska jag bara njuta resten av skoltiden så att man kommer ihåg allt bra med skolan.

Solen skiner och jag ska hem och plugga till ett prov som jag inte kan någonging om. Alltså hem och ta på mig ryggsäcken med ångest, i en lättare version.

Skratt och gråt går hand i hand

Gränsen mellan att skratta eller att gråta är inte stor. Man tror att när man är jätte ledsen så är det en hel cirkel kvar till att man är glad. Men det man inte tänker på är att cirkeln går i hop någonstans. Längst upp där man börjar rita cirkeln så är man skit glad och skrattar. När man kommit hela vägen runt så är man jätte ledsen där man slutar cirkeln. Och helt plötsligt så har vi en hel cirkel. En humör cirkel. Idag fick vi beviset på att skratt och gråt går hand i hand. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Ganska skön känsla på ett sätt när man är ledsen och rätt som det är så vet man inte om man vill skratta lite endå. Även fast man är ledsen. 

                                            
                                     en humör cirkel från filmen "i rymden finns inga känslor" så sann så.


Skolan är någonting som tynger mig just nu, och att jag inte hinner träna. Det tynger mig mest. Jag är inte bitter och jag ska ta mig igenom detta.

En vecka sedan

Ja nu var det en vecka sedan jag skrev här, jag glömmer liksom bort mig ibland. Jag har försökt att pluggat och tränat skulle man kunna summera veckan som varit. Jag har varit och jobbat lite ikväll och det är alltid lika trevligt.

En sak som man nästan inte förstår själv. Är att de gamla som vi ger omvårnad till faktiskt har varit "en annan" innan de blev sjuka, eller hur man ska förklara. Vi som ger omvårnad till dem känner bara det sjuka jaget, och inte det friska jaget. Vi tycker inte att det är något konstigt med det. Men jag kan bara tänka mig de anhöriga till de gamla. Vissa av dem är inte alls samma person som det en gång varit. För de anhöriga så blir insjuknandet jätte jobbigt. För det är inte samma person längre. På ett sätt är det bra att vi som jobbar med att ta hand om de gamla inte kände dem tidigare, för då hade det nog blivit ännu värre. Vissa av dem skulle man gärna ha velat känna när de var friska, för många av dem är helt underbara människor även om de är sjuka och kanske inte alltid hänger med. Tänk då hur underbara de måste ha varit när de var friska och krya. Att jobba med gamla är otroligt nyttigt och det borde egentligen alla ha gjort någon gång i sitt liv. Man växer som person något enormt. Jag har jobbat med gamla i snart ett år och jag har redan lärt mig hur mycket som helst om hur människor fungerar och att man inte behandlar gamla som små barn. Det är en konst att vara pedagogisk på rätt sätt när det gäller gamla. För man kan inte vara på samma sätt när man pratar med gamla, vuxna, ungdomar, barn, katter, hundar. Man måste anpassa sig väldigt mycket. Det bästa som finns är att jobba med människor, helt underbart!

Nu ska jag gå och duscha, såg att mitt hår glänser. Alltså inte av renhet utan av smutsighet.

RSS 2.0