Skånebilder

Medan jag tittar ut på snöflingorna som faller ner mot marken och är stora som lovikkavantar, så tittar jag tillbaka på bilder från i somras.

Julefrid

Julen är snart över och det har varit en härlig jul. Jag har kommit på det bästa med den här julen, Att man bara kan gå runt i pyjamas hela dagarna och inte göra någonting. Igår och idag är sådana dagar. kollar lite på tv, dricker lite kaffe, tar en skinksmörgås. Det är precis vad jag behöver efter en hektiskt månad med fyra jobb, lucia, julklappar, julstök, osv. Klockan är snart två och frukosten är inte borttagen än, underbart! Så himla skönt att som sagt bara skrutta runt i myskläder.
 
På Julafton var jag och mamma iväg till kyrkan på midnattsmässan, när alla gäster åkt hem. Det var jätte mysigt, plus att jag träffade min saknade vän Isis där. Vi har inte träffats många gånger efter studenten, men varje gång jag träffar henne så känns det som vi sågs igår. Det är väl så det ska vara. Dessutom var det världens bästa präst som höll i midnattsmässan. Elisabet Målqvist, henne hade vi när vi konfirmerade oss. Så härlig människa.
 
Igår kom Sebbe hit på eftermiddagen och sen åkte vi till moster på julmys. Alla samlade och julklappslek stod på schemat, det är ju så kul och alla blir som barn på nytt. Efter en stund tog kusin Elvira fram gitarren och vi satt och sjöng och spelade mot slutet. Så underbart! Jag älskar verkligen att sjunga och jag blir arg på mig själv att jag inte sjunger annat än i duschen. Det får bli ett mission till nästa år, samma med gitarrspelandet. Jag fick en gitarr förra året och jag har fortfarande inte lärt mig, fy på mig.
 
Sebbe åkte hem i morse, eftersom han jobbar idag. Tråkigt, men jag åker dit igen på Lördag och stannar till nyårsdagen.
 
Nu ska jag fortsätta att skrutta runt i myskläder och bara ta det lugnt, eftersom jag sitter vid datorn så kanske jag ska ta och titta om jag hittar några roliga bilder att lägga upp.

God Jul

 
Nu kommer snart Mormor och Morfar, Farmor och Farfar. Det betyder snart Kalle. God Jul <3

Julafton

Då var doppardan här, som vi längtat.. Eller? Det känns inte lika speciellt med julafton som det gjorde förut. Lite tråkigt tycker jag, men jag tror att förr var det julklapparna som man längtade efter, och tomten såklart. Nu, ja vad är det som är speciellt med julafton då. Inte är det maten direkt, är inte det största fanet av julmat. Jag gillar absolut att äta det men, det räcker med en gång om året. Då är det väl gemenskapen kvar. Att man får träffas och vara tillsammans, och Kalle. Kalle är ju en tradition i sig.
 
Jag tror att julen blir annorlunda igen sen när (om) man får barn, då tror jag den kommer kännas lite mer som när man var liten. Med tomte, förväntansfulla barn (otåliga barn), osv. Julen blir helt klart en annan sak när det finns barn med, alla blir helt annorlunda. Då helt plötsligt så tror man själv på tomten. Nu när alla är stora, ja då bestämmer man i princip, att nu kan vi öppna paketen. Då väntar man inte på någon tomte inte. Tråkigt!
 
Just nu sitter jag med en kopp kaffe och lyssnar på Carola. God Jul på er!

Länge sedan

Ja, fullt upp skulle man kunna säga. Jag mår bra iallafall,huvudsaken det. Haft fullt upp med lucia, har fullt upp med julbestyr, har fullt upp med jobb. Osv. Träningen har hamnat åt sidan, tyvärr! Plus att jag är rätt förkyld,förhoppningsvis så går det över snart. 
 
Idag har jag hunnit med lite bak hos moster med mina fina kusiner, efter det var detbarnpassning (är fortfarande barnvakt). Missade pepparkaksbaket hos moster eftersom jag var tvungen och åka, det gjorde inget eftersom jag bakade med pojkarna. Vi gjorde jätte fina pepparkakor och glaserade dem, och satte snöre i dem. Sen gjorde vi apelsiner med nejlikor i. Så fina. Nu sover pojkarna och jag kollar på tv. 
 
Nu ska jag fundera över livet. 
 
Puss

Darkness

Den senaste tiden har jag tyckt att allt är grått, trist och allmänt tråkigt. Jag tycker verkligen att oktober och november är fruktansvärt jobbiga. Visst är det mysigt med mörker, för då kan man tända ljus. MEN NEJ, jag tycker mest att det är jobbigt. MEN... I Torsdags kom det snö, och på en gång så känns det mycket ljusare, lättare och ännu mer mysigt. Jag gillar verkligen snö, (Om några veckor kommer jag tycka att det är jobbigt det med).
 
Idag är det 1 december, underbart! Första advent imorgon och vi ska kröna vår lucia (som inte blev jag by the way) Efter det ska vi äta på Biztron, hela familjen.
 
Nu har jag precis bakat ett gäng bullar, saffrans bullar! de är så goda och mycket godare än lussebullar. (Lägger upp en bild straxt) :)
 
 

RSS 2.0