Nytt år, nya tag

Jag antar att man ska ha ett nyårslöfte som man alltid har som man aldrig håller. Det är lite roligt med nyårslöften, det är någonting man vill ha bara för att. Mitt nyårslöfte lär bli att börja träna igen, kanske försöka komma igång med fotbollen igen också. Mitt första spinningpass är på tisdag, Jag har förberett mig mentalt en vecka före. Det är roligt med spinning, ska bli skönt att komma igång igen. Det är lite spännande om man tänker efter vad detta år har givit. Jag fyllde 19, ingen big deal egentligen. Jag tog studenten, det kan nog ha varit det största som hänt iår. Helt klart det bästa som hänt mig någonting, hittills. I år så började jag jobba, mitt arbetsliv började på riktigt. Jag kan inte säga annat än att jag trivs med att jobba. Jag har varit utomlands två gånger i år. Det har som sagt hänt en hel del. Jag är säker på att det kommer hända minst lika mycket det kommande året, om inte mer. Det är det som är så spännande att man aldrig vet vad som kommer att hända. Jag vet vad jag vill ska hända så vi får se om det blir så ;)

Gott slut på året som varit och ett gott nytt år.

den perfekta känslan

känner man någonsin den? Ja ibland kan jag känna den. Den helt perfekta känslan, men den brukar inte vara så länge. Jag vet att jag tjatar om detta mest hela tiden men jag känner att jag hela tiden är ute efter den perfekta känslan. Hur finner man den då? Jo jag tänker att när jag ser vissa människor i snygga kläder, så känner jag att jag vill också se ut sådär. Men det är känslan som ska vara rätt. Den personen kanske inte heller har den rätta känslan. Den personen kanske inte heller är nöjd inombords och gör exakt samma som jag gör. Det här är så klurigt så man blir inte klok. Jag ska jobba vidare på den perfekta känslan. Den kommer ibland, men inte så ofta som man vill.

Den här dagen skulle komma, det visste jag.

Idag, för tre minuter sedan så tog jag ut staven i tungan. Jag har funderar på det länge och nu har jag gjort det. Och det känns jätte bra. Skönt att bli av med den. Jag skulle aldrig göra det för att någon annan sa det åt mig, det är jag för stolt för. Men nu när jag snart haft den i två år så känner jag att den tiden är över, det räcker nu. :)

Utan bil

Ja då var jag utan bil igen. Bilen startade inte i fredags och då hade jag tur att kunna låna mamma och pappas bil. Dock så skulle jag åka till stockholm efter jobbet, men det blev lite ändrade planer. Det slutade med tåg, och det funkade det med. Vi har haft en bra helg. Inflyttningsfest i fredags med massor av roliga människor. I lördags så skulle vi handla julklappar med Bjellan, men han ringde efter ett tag och sa att han krockade lite med en stolpe. Så det blev inga julklappar förns tre timmar senare, efter lite dramatik men det blev bra endå. Han råkade hamna över ett elskåp och släckte ner för halva Vinsta. Haha! Lite julklappar blev det sen iallafall.

Idag har vi varit och provkört bil, Jag hoppas på det bästa nu!

Det stora problemet nu är hur jag ska lösa bilproblemet den här veckan. Men det löser sig förhoppningsvis. Jag hatar min bil, vill ha en ny.

Ojj vad klockan var mycket nu, dags att krypa till kojs nu.. godnatt

<3



Jag vill åka utomlands nununu igen!! <3

Stolt fröken

Idag så hade vi avslutning alla tvååringar. Den riktiga avslutningen är egentligen nästa vecka men den är för de större barnen så vi hade en vecka tidigare. Vi bakade muffins igår med alla barnen och förra veckan bakade vi pepparkakor. Barnen älskar verkligen att baka. Vi har drabbats av lite kaos den senaste veckan, En är på semester och en är sjuk och en har ett sjukt barn hemma så det har varit ett väldigt pusslande att få ihop alla fröknar. Men som tur är har det kommit vikarier och hjälpt till, Det blir en väldig skillnad men det får gå. På eftermiddagen så kom alla mammor och pappor för att titta på sina duktiga barn. Vi satt ner med barnen och så fick mammorna och papporna sitta och titta. Jag kände mig som världens stoltaste fröken när alla barnen satt kvar utan att springa till föräldrarna. De flesta sjöng och gjorde rörelser. Inte alls så mycket som jag vet att de kan men det var så roligt och man såg verkligen på föräldrarna att de var hur stolta som helst. Häftig känsla. Efter vi hade sjungit så gick vi och fikade och det gick bra och var jätte mysigt. Fick en fin julblomma och en söt liten ängel av alla barnen och av ett barn fick jag en chokladask. Så himla goa barn och föräldrar.

Som jag nämnde så är de flesta sjuka och allt blir så mycket jobbigare då, man får pussla med personalen. Och jag känner mig inte som världens friskaste jag heller. Jag blir bara värre och värre för varje dag. Lock för öronen har jag haft nu i snart en vecka och snoren rinner och halsen börjar göra riktigt ont. Min kollega som jag har en grupp tillsammans med är hemma med halsfluss så det är en vikarie som hjälper mig. I den andra gruppen så är en ledig och en är hemma med sjukt barn. Så det är en ordinarie kvar. Så där är det också vikarier som måste hjälpa till. Hur skulle det se ut om jag också var hemma? det funkar inte.. bara att stå ut den här veckan och ligga deckad i sängen i helgen.

Jag trivs trots allt på mitt jobb. Även om det är riktigt jobbigt för både psyket och kroppen att jobba häcken av sig när man är kort om folk. Men det blir bättre :) Jag hoppas bara att dagen imorgon inte känns lika lång som dagen idag.

Tänd ett ljus för allt du tror på

Julen

För mig är julen en mysig tid, julen är en tid där man myser lite extra. Man tänder ljus, man bakar, fikar, myser i soffan. Men för många är julen en jobbig tid. Många kanske sitter ensamna och inte alls vill mysa, hur kul är det att alltid sitta i soffan själv och tända ljus? Och vissa kanske inte tycker att jul är kul för att man inte har så mycket pengar. Julklapparna har blivit så otroligt förstorat. Man köper julklappar till varandra för tusentalskronor. Jag kan erkänna att jag tycker att det är roligt med julklappar, helt klart! Men måste de alltid kosta så himla mycket? Det undrar jag.. Det är inte roligt att få paket av någon man vet har skrapat ihop var endaste liten krona för att det ska räcka till alla man ska köpa till. Nästa år tror jag att jag säger upp mig från dyra julklappar. Jag vill bara ha billiga saker. För det är inte roligt att känna att man bara "kostar pengar" För under julen så gör man det. Jag känner iallafall så. De pratade på radion i veckan om att man ska börja göra julklappar själv. För pengar är någonting som man antingen har eller så har man inte det. Tid är någonting som de flesta tycker att de har för lite av. Hur mycket värt är det inte då när någon har lagt ner en massa tid på en julklapp. Det uppskattas kanske inte av alla. Jag tror att jag skulle ha total dissat det när jag var 12-13 år. Jag kanske skulle dissa det nu med, jag vet inte! Men tänk va smidigt det skulle vara om man gjorde julklapparna istället. Man pratar om ett överkonsumerat samhälle. Över julen kan man verkligen säga att vi överkonsumerar. Ofta så hamnar säkert mer än hälften av julklapparna på hyllan efter jul. Jag vet inte, bara en teori.

Nu ska jag laga matlåda och pepparkakor.

Ett hopp i kalendern

Ja även fast det inte var länge sedan jag skrev så har det hänt en hel del. Från att vara totalt negativ till allt som har med bilar att göra så är jag inte längre riktigt lika negativ. Min snälla vän Viktor skjutsade mig till jobbet i tisdags och efter jobbet så hämtade morfar mig. Så Tisdag-Torsdag så har jag bott på hotell Mormor och Morfar. Det är verkligen som att bo på hotell. Världens lyx. Skjuts till och från jobbet. Matlådan fixad, frukost fixad, Middag fixad, Kvällsfika fixad. Jag börjar fundera om det var någonting jag behövde göra själv, Jo! Klä på mig :) Det Var verkligen hur skönt som helst att bo fem minuter från jobbet. Perfekt! TACK SÅ MYCKET VÄRLDENS BÄSTA MORMOR OCH MORFAR FÖR ATT JAG FICK BO HOS ER. GULD VÄRT! I Torsdags mötte jag upp Sebastian på stan och vi kikade runt lite och gick och åt kina buffé.  Så veckan löste sig utan bil. Lånade Sebastians bil i fredags så det var perfekt.

Vet inte riktigt om jag har lust att skriva en massa mera. mitt liv flyter på bra och jag är för tillfället förkyld, dock varit det i fyra veckor snart men det fungerar bra att leva endå :)

Nu ska vi straxt åka till Farfar och fira honom. Ikväll så blir det en lugn och skön söndagkväll. Slå in julklappar, kanske baka pepparkakor och kanske får besök av Viktor. Min super duper braiga vän som har fixat min bil så att den fungerar hyffsat, tills jag ska sälja den och köpa en ny fin bil.

Negativ

Ibland är det svårt att vara positiv. Särskilt just nu i denna sjukt jobbiga situation. Min bil har varit lite halv konstig ett tag, och nu har nog topplocket gått.. = nooot Good! Så nu ska den bytas eller vad man säger och det får vi göra i helgen. Problemet är ju då hur jag ska ta mig till jobbet eftersom mammas och pappas bil är trasig den med.. = nooot Good! Det betyder att jag får åka bussjäveln imorgon. Halv sju hemifrån.. Nu slutar jag skriva! Blir bara sur!

En bulle i ugnen

Saffransbullar med vanilj. Såååååå goda!

Ikea 2

I tisdags när jag var på Ikea så såg jag en schäslong på fyndhörnan! Den var perfekt, precis en sådan som jag ville ha. Den var nedsatt för att den inte hade någon förpackning, från 2995:- till 1599:- alltså nästan halva priset. Men jag hade ingen möjlighet att få hem den så jag struntade helt enkelt i den. Igår så gjorde jag ett återbesök på Ikea, jag skulle handla lite hyllplan och korgar. Då går jag förbi fyndhörnan och ser att den står kvar. Min schäslong! Jag ringer till pappa och kollar om han kan komma in innan de stänger och hämta den med släpkärra. Och världens bästa pappa kom in och hämtade den vid åtta. Innan det så kollade jag runt med personalen där på transport och den kunde stå där. Så nu är den min, jag ligger i den just nu och den är så otroligt skön. Jag är nöjd!

Jag vill hissa personalen på Ikea, alla jag pratade med var så trevliga och alla var verkligen hjälpsamma. Man kan ju tycka att det är deras jobb kanske att vara trevliga men man träffar så många i butiker osv. Som verkligen inte är trevliga. Därför vill jag hissa, Ikea Uppsala.

Idag ska jag baka bullar och bröd! Ikväll ska vi till mormor och morfar plus att Sebastian kommer. Bra lördag :)

host host host

Jag hostar så jag blir tokig. Jag vill bara att det ska gå över så jag kan börja träna igen. Har inte tränat på jätte länge nu och det börjar både kännas och synas.Men snart så går det väl över kan man hoppas. Imorgon ska jag handla lite julklappar. Ska försöka bli klar med allt så fort som möjligt. Jag vet nog vad jag ska köpa till nästan alla. Ska besöka Ikea igen och handla lite mer som jag behöver. Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon. Då är det Fredag imorgon, full fart mot helgen. godnatt

RSS 2.0