Mat och ösregn

Imorse när jag vaknade så gick jag iväg till Tiger, (träningsstället) och gick igenom lite grejer, sen åt jag frukost. Jag har bokat något som heter Meal plan, och då får man två mål mat om dagen i 30 dagar, man kunde välja också och ha 4 mål om dagen i 15 dagar osv. Det gäller att vara smart! Alla maträtter har ett nummer. Så till frukost valde jag två nummer, och då berättade hon för mig att varje nummer var en måltid. Aja, jag åt inte här igår tänkte jag. MEN, säg att en hamburgare kostade 300 Bath, och en proteinshake som kostade 50 Bath kanske. De räknas alltså som en måltid var för sig. Oavsett hur mycket det kostar. 

Vi gick en liten Camp tour, och kollade igenom stället och alla saker som finns att göra och utrustning som finns att köpa, om man ska testa till exempel boxning eller Muay Thai :)

Jag stannade kvar och käkade lunch, sen gick jag hem för att Powernapa lite, blev en lång powernap! 2,5 h sov jag. Blev ingen träning idag, fortfarande helt mosig i skallen. När jag vaknade öste regnet ner, men det slutade efter bara några minuter. 

Imorgon tänkte jag sätta igång, Yoga direkt på morgonen och sen köra Body fit :) spännande att se vad det är för något. 

Nu tänkte jag ta mig en sväng för att se hur stället ser ut utanför hotellet! 







Miss Amanda jetlaggad

Har aldrig förr varit med om detta, att vara så trött. Igår var jag vaken i princip 24 h med några små Powernaps där i mellan. Inte konstigt att man är trött. 

Allt flöt på så sjukt bra igår, blev hämtad av en man på Phuket AirPort. När jag kom ut i havet bland taxichaufförer som erbjöd skjuts så såg jag mitt namn. Han höll upp en skylt med AMANDA GRAHN. Tydligare än så blir det inte. Bilturen tog 40 minuter och han skjutsade mig direkt till Tiger (där jag ska träna), så jag kunde anmäla mig. Sen sa kvinnan i receptionen, kom tillbaka om några timmar när du är redo så ska jag berätta allt för dig. Så fick jag skjuts till hotellet, bara 800 m. bort och blev visad till rummet. Jätte fint hotell och jätte fint rum. Så min tanke var att hålla igång hela dagen, gå ut och sola och sen dra och träna och käka där. MEN, jag skulle ju bara ta en liten powernap i sängen kl. 13 (Thai tid) då hade jag varit vaken i 24 h. Och sen sov jag, till kl. 18. Och insåg att det är lika bra att jag sover vidare, så jag släkte och sov vidare till nyss. Vaknade kl 06,00. Känner mig fortfarande trött men jag antar att det är så det är ett tag :) 






Puss och kram :) 

Thai Airways och flygplansmat

För tillfället sitter jag i Bangkok och väntar på mitt plan till Phuket. Det går om ca. två timmar. Som tur är har de en liten Lounge med gratis wi-fi och kaffe, juice och kakor osv. Så här sitter jag och börjar känna mig lite trött. Kan inte direkt påstå att jag är hungrig, har nyss ätit frukost (åt frukost 04.30 Thai tid, alltså 22.30 svensk tid) kändes lite lätt konstigt måste jag säga. Men det är bara att vänja sig. Nu är klockan 06.30 här och det börjar ljusna nu. När vi landade för ungefär en timme sedan var det redan 27 grader, antar att det kommer vara det hela dygnet. 

Jag kunde inte sova så mycket på planet, så typiskt! Men det är bara att hålla sig vaken. Har dock kollat på 4 filmer, och ätit hur god mat som helst. Jag är verkligen imponerad hur de lyckas hålla maten så fräsch. Till middag blev det lax med spenat (som jag älskar) och någon stuvad potatis till. Och till frukost blev det scrambled eggs och bacon. Super gott verkligen! 

Framför mig satt en familj med en liten pojke, mamman var från Thailand och pappan var svensk! Det kan ha varit den sötaste pojke jag sett i hela mitt liv. Så jag insåg att jag måste nog skaffa mig en thailändare, eller adoptera. 


Vi hörs sen! :) 






Godmorgon Sverige

Ja då har jag precis vaknat upp i min egen säng, vilket jag inte kommer göra på nästan två månader. Konstig känsla! Nu är det uppstigning som gäller för att om några timmar ta sig ut till Arlanda. I natt har jag gjort allt annat än att sovit gott. Somnade kl. 01 och vaknade igen vid 03.30 och tyckte att jag sovit klart. Lyckades somna om igen och vakna vid 07. Så nu är det bara att pallra sig upp så jag kan sova någonting på planet. Fast det lär dock inte vara några problem, somnar så fort jag sätter mig någonstans.
 
Ärligt talat har jag ingen aning om vad jag kommer att vänta mig. Så spännande :-) Vi hörs i Thailand, eller kanske på Arlanda. Kram

Thailand är nära

Blev inte så mycket mer från London, vi hade det grymt och nu en vecka senare så ligger jag här i min säng, spänd för vad jag har att vänta mig. Lilla jag ska åka till Thailand, helt själv! Jag tänkte försöka blogga där ifrån, hoppas jag håller det bara! Jag har iallafall en ambition om att göra det. Vi hörs imorgonbitti. :) 



London, dag 1











Vi har det grymt! Trötta som tusan ligger vi nu i sängarna och dags att sova! Tidig uppstigning och en dag full med hjärngympa! Vi hittade iallafall dit vi skulle, efter lite krångel! Cirka fyra timmar inne på primark, och OM vi är klara där? HELL NO! 

Hörs 💕 




Ett avslutat kapitel

Ett avslutat kapitel, eller skilsmässa. Ja inte med någon partner utan med ett jobb. I två år och två månader har jag jobbat på Liten Lär och igår var sista arbetsdagen. En dag med många tårar, skratt och bajsblöjor (det brukar dock vara så varje dag, den enda skillnaden var att det var vi vuxna som grät och inte barnen). På morgon samlingen uppe i gymnastiksalen, 80 barn närvarande. Vi sjunger "god morgon säger vi till varandra på Liten Lär, vi är alla glada att få vara här" och redan där brast det för mig, jag började gråta.. Tittade ner på magen och försökte samla mig. Vi satte oss ner, och mina två chefer börjar prata och tittar på mig. Berättar för alla barnen att jag ska sluta och vara lite busig och flyga till Thailand. På ett pedagogiskt sätt och roligt sätt berättade de för barnen, kunde inte låta bli att skratta mellan tårarna. Jag tittar mig omkring och ser att jag inte är den enda som är blöt på kinderna. (barnen kollar konstigt på oss). Jag får gå fram och ta emot en present, och så sjunger allihopa "du är så fin och jag tycker om dig, ingen är så fin som du i hela världen" If i could hold my tears? Hell NO. så fint och jag blev så glad. Dagen flöt på, med mer tårar, teckningar från barnen, presenter och kramar.
 
Med huvudvärk så tog jag mig till gymmet efter det att arbetsdagen var slut. Det hände inte så mycket där, men det var ganska väntat. Jag gjorde mig i ordning för att gå och möta mina kollegor på Basilico. Mycket mysigt ställe, god mat och trevligt sällskap. Vad mer kan man önska sig. Jo jusste, lite tårar! Susanne ställde sig upp och läste några fina rader och då kom såklart tårarna igen. Tänk att fina ord, är den bästa present man kan få.
 
Tack för alla dagar jag spenderat med er, tack för alla skratt jag delat med er. Det känns som sagt konstigt men samtidigt bra, nu är detta ett avslutat kapitel (även om jag kanske kommer tillbaka och jobbar extra). Nu är det dags att se vad livet mer har att erbjuda. Så fantastiskt!
Efter middagen gick vi hem till Emma och åt efterrätt och förberredde oss inför ett krogbesök. (Emma har förresten världens finaste lägenhet).
 
Tack alla fina människor för att ni förgyllt mitt liv i två år, men nu är det dags för skilsmässa! <3 
 
 
 
 
 

Hjälte på dagen och hjälte på natten

Idag känner jag min verkligen som en riktig superstar. Är påväg in till Uppsala för att äta lunch med fina människor. Festade igår och kom hem sent och upp idag och göra sig i ordning, härligt! Have a nice day, :) 


Sushi med min thaifru
















Söndag

Gråa söndag i sängen, vad klagar jag på? jag har gjort en pang"frukost" (klockan 12, mitt på dagen) men det är i alla fall frukost, även om den intas vid denna tid på dygnet. Egentligen borde man kalla fyllekäk för frukost också, för det brukar man käka ungefär 03.30. Nog om det!
 
Jag tänkte skriva lite för jag måste komma på hur bra jag har det. Jag har blivit så mycket bättre på det, men ibland faller man tillbaka. Jag gnäller på småsaker.. Har jag tillexempel en för tung väska att bära på stan så kan jag tycka att mitt liv suger, att jag inte är lycklig. Igår märkte jag att det var hål i mina skor, så jag blev dyngsur om båda fötterna, och då kände jag den där känslan. Jag tänkte nu att genom att skriva av mig lite så kanske jag kommer att sluta tänka så. Det pågår ganska mycket i min skalle för tillfället, jag slutar jobba på två veckor och drar iväg om tre. Det närmar sig med stormsteg och jag kan inte fatta det riktigt, dessutom kan jag inte sluta tänka på det. Egentligen förstår jag inte varför jag måste tänka så mycket på det, det är ju bara så att jag ska åka. Det är inte direkt så att jag måste fixa någonting innan resan, det mesta är faktiskt klart. Nu ska jag försöka att inte tänka mer på det idag :)
 
I fredags åkte jag till min vän Niccole! Bilden får tala för sig själv, just love it! Dessutom fick jag snygga naglar :)
 
 
 

Let's give it a try

Här ligger jag i sängen med en kopp té och tänkte ligga här tills jag ska sova, vilket egentligen borde vara om 25 minuter men det brukar sällan bli så när jag har datorn i knät, det blir lätt så att man slinker in på alla möjliga hemsidor. Ett exempel på det är att jag la mig i sängen för 35 minuter sedan, och tog upp datorn för att skriva ett inlägg. Och ja, ni ser ju vad som hände. Kom på att telefonen behöver uppdateras, och innan det måste jag lägga över bilder på datorn för minnet på telefonen var fullt. osv. MEN, nu tänkte jag då skriva det här låååånga inlägget som ni alla väntat på.. haha! Vi får se hur långt det blir och hur mycket jag har att skriva om.
 
Jag tänkte berätta lite om mina planer för hösten!
 
Om tre veckor slutar jag jobba, jag har sagt upp mig för att upptäcka vad livet har mer att erbjuda :-)
Vad gör jag istället? Jag börjar med att dra till London med min fina vän Niccole, i fyra härliga dagar ska vi köra morning runs in hyde park, och dricka afternoon tea. HERREGUD vad jag längtar! och vi får inte glömma SHOPPING!!! Sen återvänder vi hem till kalla Sverige och då är jag hemma i fyra dagar och sen sticker jag till Thailand - Phuket - Chalong - Tiger Muay Thai. That's where my journey begins. Jag kommer att vara borta i 7 veckor. De första 4 veckorna kommer jag att träna på ett training camp. Gå in och kika här om ni vill se vad jag kommer att syssla med. www.tigermuaythai.com .När jag varit i Thailand en vecka kommer min gamla klasskompis Sandra och hennes kille, som btw varit i Australien i över 6 månader nu. Det ska bli kul att träffa henne igen, det var genom henne som jag fick nys om Tiger. Resterande 3 veckor kommer jag att glida runt, ta dykarcert osv.
 
Nu kom jag inte på något mer att skriva om. Fortsättning följer :)
 
 

RSS 2.0