jag ska

Om ett år ska jag vara ute och resa.. Så är det bara. Jag ska åka själv och bara vara mig! :)

Försovit mig?

Imorse så vaknade jag, tände sänglampan, går upp och tar kläderna och lägger mig i sängen igen och tänker "jag klär snart på mig". En stund senare så flyger jag upp ur sängen och letar efter min mobil för att kolla vad klockan är. 03.30 står det på skärmen. "Har jag ställt om klockan i sömnen" tänker jag då. Jag går upp och kollar på min armbandsklocka. "Jo där står det halv sju, det är bara att klä på sig och gå upp... Eller vänta, det står ju faktiskt halv fyra". "Men är klockan verkligen halv fyra, tänk om jag försover mig nu". Jag tar upp telefonen och googlar på "Vad är klockan" jag får till svar, 03.36. "Okej då, klockan är verkligen halv fyra?." Jag låg och var chockad ett tag och funderade om klockan verkligen var halv fyra eller om den var halv sju. Jag chansade och somnade om. Och det verkade som klockan var halv fyra, för sen ringde telefonen och klockan var halv sju och det var dags för uppstigning. Jag tror att det var en kompination av att fortfarande sova och att vara vaken, jätte roligt i efterhand när man tänker efter. För jag var jätte pigg och var helt säker på att jag skulle gå upp. Haha inatt tänkte jag sova till klockan ringer iallafall, inte vakna tre timmar innan :)

bra dag

Föressten så har det varit en jätte bra dag. Vi har åkt stjärtlapp idag, fröknarna hade nog roligare än barnen. En fröken skulle gå hem med några barn som frös och inte tyckte det var roligt längre. Det slutade med att alla utom två barn följde med. Så vi fick gå hem allihopa. Men roligt hade vi. Nu ska jag straxt sova. Imorgon ska pärlan besiktigas, min bästa mamma ska fixa det där åt mig.

Uppskattning

Jag blir så glad när folk visar uppskattning för saker jag gör för dem. Det kan vara något så simpelt som att någon tackar när man stannar för dem vid ett övergångsställe. Jag blir så glad när folk tackar. Då känner man sig lite extra peppad att stanna nästa gång.

Några som är bra på att visa uppskattning är min gamla skola. Cultus gymnasieskola. När jag gick där så ställde jag ofta upp på att vara med på Öppethus och övningar eller liknande. För att vi ställde upp så fick vi en biobiljett. Det är så viktigt att man visar uppskattning, en biobiljett kanske man inte behöver men de har alltid varit så bra på att visa uppskattning för det som man gör.

Förra veckan så var jag med på Öppethus för nya elever. Även om jag inte går där så fick jag förfrågan om att komma dit och prata lite med alla. Jag hade inte förväntat mig någonting för att jag skulle komma dit, jag tyckte bara att det skulle bli kul att träffa alla lärare. Jo mat hade jag förväntat mig och det fick jag, så jag var otroligt nöjd med det. Men idag så kom ett brev från Cultus. Gissa vad det var? Såklart en biobiljett. Så himla gulligt. Jag saknar verkligen alla mina fina lärare.

Hemsk dag

Vissa dagar undrar man verkligen om man har rätt jobb. Allt, precis allt går åt helvette. Då blir det inte roligt att gå till jobbet. Idag var en sådan dag som det inte gick bra alls. Det är så tråkigt när det blir så. Jag avslutade dagen med ett skivstångspass så nu är jag mör i kroppen. Imorgon lär jag vara ännu mera mör.

Imorgon blir en bra dag. Godnatt

Hur kunde jag missa det?

Jag och mamma tittade på "Mot alla odds" På Svt. Det handlar om ett gäng funktionshindrade som är i Afrika och vandrar. Mamma säger " hon är tydligen död nu" Jaha, tänkte jag. Undrar vem det var. När de intervjuade henne så kände jag igen hennes röst och hur hon pratade. "MEN VAFAN HON KAN INTE VARA DÖD" säger jag chockat. Jag vet precis vem hon är. Hon hette Madelene Lundgren och hade en föreläsning på vår skola. Jag tänker en gång till att det absolut inte kan vara hon. Jag gick in på hennes blogg och såg att hon gjort ett inlägg den 18 oktober 2011. Det kan inte vara hon. Men konstigt nog så har hon inte uppdaterat bloggen och hon gör det varje dag. Jag googlar hennes namn och får bara upp en massa rubriker. "Mot alla odds deltagare död" "Madelene Lundgren gick plötsligt bort" Men va?? det här är inte sant. Madelene fick canser när hon var liten, cancer i benet. Hon kämpade med det där benet och opererade in en protes. Till slut så blev det bestämt att benet skulle amputeras. Hon kom till Cultus och hade den bästa,roligaste,sorligaste föreläsningen man kan tänka sig. Jag satt hela tiden och tänkte "Jag vill vara som henne" Hon verkade vara världens härligaste person. Jag träffade henne bara den gången, vi pratade lite med henne efterråt och skrev till henne på bloggen hennes. Hon verkade vara en sådan person som alla skulle behövt. När hon klarat av cancern, amputerat benet och lärt sig leva med det och bli en grym människa, så dör hon i en ridolycka. Det är så hemskt. Jag är mest chockad över hur jag kunnat missa detta. Det här hände i oktober, det är 3 månader sedan det hände. Fy så tragiskt, jag lider verkligen med hennes anhöriga. Jag tror att Madde gav så mycket glädje och kärlek till alla människor runt i kring henne. Livet är så jävla orättvist, Madde blev 26 år. 26 jävla år. SJUKT!  Vila i frid Madelene Lundgren.

Gå in på hennes blogg, jag lovar att man blir glad av att läsa det hon skriver. www.supermadde.se 



<3





 
<3

energi

Människor som bara tar energi och inte ger någonting tillbaka är ingenting att lägga ner tid på.

Skivstång

När träningsvärken släppt så är det dags för ny. Körde skivstång ikväll,Grymt kul! Imorgon kan jag väl inte gå igen, vad gör det då. Det är mina jobbarkompisar som blir lidande. I går satt jag på golvet och så gjorde ett barn någonting som det inte fick, så jag behövde gå dit och säga åt barnet. Halvvägs upp från golvet säger min jobbarkompis " Amanda, jag tar det. Han hinner springa hem och tillbaka innan du kommit upp från golvet" haha! då kan ni tänka er vilken smärta jag hade i benen och magen, helt sjukt verkligen, :) imorgon är det dags att damma av fotbollsskorna, det är dags att komma ut på gräs. Konstgräs alltså :) det ska bli spännande. Jag har inte haft mina fotbollsskor på mig på säkert ett år.

Plastblommor

Plastblommor kan vara den bästa idén någonsin. Snyggt och behändigt. Jag är super nöjd!

Slut som kock

Soffan är min vän för tillfället. Har lagat oxh ätit mat.Jag har gjort sallad, sås och potatis med rotfrukter och mamma fick fixa kycklingen. Maten blev mycket god måste jag säga. Nu väntas inga större ansträngnigar.

Min kropp är död

Behöver jag ens säga mer, jag är helt död i kroppen för tillfället. Var och bowlare igår i två timmar, hur kul som helst. Det kändes i benen idag, träningsvärk från helvettet. Imorse var det upp och hoppa för att åka till Bälinge på träning. Först jogg, styrka och fotboll. Två timmar senare var det dags att åka hem. Träningsvärken hade nu övergått till det hemskaste jag varit med om på länge. Galet! Kunde komma i och ur bilen, tänk då hur det är imorgon. Det är en skön känsla såklart, man kan stå ut med det :) det var tänkt att jag skulle lira lite innerbandy ikväll. Men det får bli en promenad istället för att lindra träningsvärken. Tjing

Tonfisk med matlagningsyoughurt och tacokrydda i ett tacoskal med ruccola, avocado och keso. Jätte gott faktiskt, snabbt och enkelt var det också.

Bilder från julafton



Bättre sent än aldrig, skulle man väl kunna säga. Nu är julen utstädad och vi laddar för sommaren.


Min bordsdekoration
 

Rockyroads och snickerskaka

Hela tjocka släkten! mysigt.

Det bästa mellanmålet

Detta kan vara det bästa mellanmålet som finns!! Så himla gott att unna sig ibland :)

Äntligen Fredag

Jag har längtat till imorgon, inte av någon särskild anledning utan bara just för att det är Fredag. Mitt hjärta jobbar i helgen och jag ska vara hemma och bara vara. Så skönt! Har lite planer men inga större ansträngningar.

Dags för lite sömn, laddar inför sista arbetsdagen imorgon sen full fart mot helgen, vi avslutar jobbveckan med lite spinning.

word

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare - Lucius A Seneca

Facebook hysteri

Jag börjar total ledsna på denna facebook hysteri. Allt vi gör och allt som händer, det ska stå på facebook. Har man börjat träna igen, då ska det stå på facebook eller? för att alla ska se hur duktig du är och hur smal du kommer bli. Allt man fick i julklapp, det ska stå på facebook. Att man fått ett jobb och går dit varje dag, det ska stå på facebook. Det är ingen som bryr sig om att du tränar, går till jobbet, super/festar. Det är någonting som många gör, du är inte ensam om att göra det. Det är så sjukt ointressant att läsa om folk som försöker framstå som duktiga på facebook. Sluta skriv allt på facebook, det förstör hela grejen med att tycka att facebook är kul. Facebook börjar total suga.

Helt perfekt

En perfekt dag med perfekt sällskap. Var inne i stan vid elva, när affärerna öppnade tolv, hmmm! Haha, Åhléns och Holmlunds hade iallafall öppet. Niccole jag och barnen mös runt på stan. Kian var så duktig, han bara följde med vart vi än gick och satt så fint i vagnen. När jag lämnat sällskapet vid bussen så gick jag till gymmet och körde ett spinning pass, grymt skönt. Nu sitter jag hos mitt hjärta i stockholm och ska vara här i helgen. Imorgon blir det Ikea, barkarby och bio! Mys

Tack Niccole för en mysig dag, vi gör snart om det! Min fina vän, en vän som jag kan vara mig själv med till 110 procent. Världens bästa <3

 

Godmorgon

Ligger i sängen och kikar på nyhetsmorgon. Det är så mysigt att vakna tidigt när man är ledig, då får man ut något av hela dagen och kan ta det lugnt. Jag hade ju dock ställt klockan, men det var inga problem att vakna en då. Jag ska straxt pallra mig upp och ta en liten spring tur innan jag ska åka in till Uppsala för att träffa Niccole och barnen. Det blir en bra dag idag :)

Husdjur

Jag har skaffat mig några husdjur. Jag ångrar redan att jag skaffade dem, jag vet att jag inte ska skaffa några husdjur för jag tröttnar så fort på dem. Dessa har jag haft nu sedan innan jul och det är dags för avlivning. Nu hämtar jag dammsugaren och avlivar dessa små varelser. Bye Bye dammråttor

ledighet

Jag trodde aldrig att jag skulle uppskatta ledighet så mycket. På fredag är jag ledig från jobbet och det är så skönt. När jag gick i skolan så hade man ledig lite hela tiden kändes det som, påsklov hit och sommarlov dit. Det existerar inte ens när man jobbar. Kanske fyra veckors semester om man har tur. Jag trivs så bra med detta även om man inte är ledig lika mycket. Jag minns hur de som är äldre än jag sa "ta vara på den här tiden nu när ni går i skolan" Det är inte så lätt att ta vara på någonting när man inte vet hur det kommer att vara efter studenten. Jag visste inte hur det skulle vara att jobba heltid. Men jag tycker att jag njuter mer nu än när jag gick i skolan. Jag kände ångest varje dag över skolarbeten som jag inte gjorde. Hade jag prov så kände jag hela tiden att jag borde plugga mer, osv. Jag vill plugga vidare en dag, eller iallafall läsa en kurs eller liknande. För jag vill bli någonting, någonting som jag tycker är roligt.


Godnatt!


Den här dagen, är en dag jag aldrig glömmer!

En dålig sak och två bra saker

Jag bytte pyjamasen jag fick i julklapp idag! Och här kommer den första bra saken: Eftersom pyjamasen var inköpt innan jul så var det inte nedsatt pris. Nu när jag skulle byta den var den nedsatt från 249;- till 100;- kanon! Då köpte jag en morgonrock också! Betalade en krona, men det kan man ju leva med! Så eftersom jag vet att mormor och morfar läser här så: Tack för pyjamasen och morgonrocken :) här kommer det som är dåligt, när jag provade pyjamasen när jag kom hem så var den ena armen för liten, antagligen så har de sytt på fel storlek på just den armen, den var hur som helst så sjukt mycket mindre än den andra, så det är bara att byta den igen!

Här kommer den andra bra saken: Jag köpte mina kära röda gummistövlar, blir liksom glad av dem! Eftersom det inte blir någon snö så tänker jag inte investera några vinterskor, så det så :)

Bilden längst ner är armarna på tröjan, underst ligger vänster armen och över ligger höger armen, ser ni vilken skillnad det är?

Joggande köttbulle

Yes, jag var ute på min första jogging runda på typ tre månader. Den blev inte lång och det gick inte fort! Men det skiter jag i för jag är nöjd endå :) nu sitter jag och shottar (Mivi total) och knaprar finn crisps med avocado på och väntar på att äggen ska koka klart! Gottgottgott!

Emil härjar utanför

Jag tror att det är Emil som stormar här utanför, jag hör hur det blåser därute. Bara han inte har ner en massa grenar över vägen så jag kommer till jobbet imorgon. Imorgon slutar jag tidigt och då ska jag hinna med att byta en pyjamas jag fick i julklapp och köpa mig ett par röda fina gummistövlar. Jag ska köpa ett par dyrare gummistövlar lite senare på året. (eller kanske önska mig i födelsedagspresent) ett par hunters vill jag ha. Så grymt snygga. Men jag får nöja mig med ett par billigare så länge som jag kan ha här hemma och bara hoppa i. Om jag får mitt feta arsle till gymmet så ska jag försöka träna också. Känner jag mig själv rätt så kommer jag inte göra det endå. TYPISKT! Ska stänga ner datorn nu, svider i ögonen.

livet genom en kamera

Tänk vad livet kan se underbart ut på bilder, om man har en bra kamera. Jag önskar att jag använde min systemkamera oftare än vad jag gör. Det blir så fina bilder och det är så roligt att redigera dem. En bild säger verkligen mer än tusen ord <3


Vilket barr

Tänkte lägga upp bilder på hur mitt hår såg ut på nyårsafton :) använde min nya locktång jag fick i julklapp! Håret såg dock inte lika fint ut dagen efter.. Haha använde nog en hel balsamflaska tror jag

RSS 2.0