Dagen

Idag har jag känt mig pigg. Kanske var lika bra att jag stannade hemma idag med. Imorgon ska jag iallafall jobba. Jag orkade mig in till Gränby idag för att handla delar till imorgonkväll och delar till min sjuka familj. Jag köpte även en ny klänning som jag kan ha imorgonkväll. Några vänner kommer till mig för att fira min födelsedag. Det stod någonting tänkvärt på påsen "Confidence is not for sale". Det tycker jag var väldigt bra skrivet. För, det är inte kläderna som ska bestämma hur jag mår, om jag känner mig lycklig eller ej. Ibland kan jag känna så, att jag blir lycklig och glad när jag har någon ny tröja på mig. Det är väl rätt okej, man ska ju bli glad av nya kläder. Men när man börjar tänka att om jag köper den där tröjan så blir jag lycklig, som att tröjan skulle göra mig lycklig? Jag blir lika svettig i den nya tröjan, den kan bli precis lika smutsig som de 100 tröjor jag har. Vad är det då som gör att jag inte känner lycka över de tröjor jag redan har? Jag vet inte riktigt vart jag är påväg här, men jag vet hur jag själv kan tänka ibland. Att livet skulle va perfekt bara jag hade den där tröjan eller jackan.. osv. När det egentligen inte handlar om det, som jag nämnde tidigare. Jag kommer säkert bli svettig i den där tröjan också och då är det inte perfekt. Jag kan gå och störa mig på saker som t.ex. om jag har mycket att bära, om jag är svettig, flottig i håret, blöta strumpor, mens, mätt, obekväma kläder osv. Sådana saker kan göra att jag går och tänker för mig själv: Nu är allt inte perfekt. MEN MÅSTE ALLT VARA PERFEKT DÅ? Livet kommer aldrig att vara det, och det måste man inse. Jag vet att det låter som skitsaker, men det är saker som jag försöker att undvika, men jag börjar att bli bättre på att inte bry mig om det. Det kanske inte är någon som fattar vad jag menar här men skitsamma.
 
 
Nu ska jag vänta på att cheesecaken ska svalna så jag kan gå och sova.
 
 
Längtar till imorgon :)
 
 

Foto

I somras så tog Niccole massor av fina bilder på mig. Jag har tittat igenom dem hundra gånger och det är så svårt att se vilka som är finast eftersom de är så många. Idag har jag gjort om lite bilder och det är helt fantastiskt vad lite redigering gör med bilden.
 

Citronvatten

 
Finns det någonting som är så gott som vatten, ja det finns det faktiskt men vatten är grymt gott. Det blir ännu godare med lite smak i. T.ex. citron, gurka eller granatäpple :)

Försenad födelsedag

Igår kväll var min mamma och pappa in på bio. När de kom hem så kom de in i tvrummet sjungandes med tårta och ett kuvert. De fick lite dåligt samvete för i måndags, men som sagt så har ingen här varit särskilt pigg. Jag fick ett presentkort på Rådhuset i Uppsala. Där inne har jag inte varit så mycket, men det ska bli spännande att se om jag hittar någonting. Jag tänker använda det en dag när solen skiner och man kan sitta ute och dricka en kopp kaffe i solen, med solglasögonen på. :)

YES!

Jag klarade att byta header eller logotype kanske man kallar det, struntsamma vad man kallar det. Efter mycket om och men så blev det bra. Nu måste jag kolla vidare om man kan göra något mer kul. :)

Sommar

 
 
                                       Fotografen heter Niccole Isacsson och är min bästa vän

Host, hack, fräs, snörvel

Ja, det är ungefär så det låter hemma hos oss för tillfället, fyra av fem familjemedlemmar är sjuka. Jag har varit hemma från jobbet i tre dagar nu, och ska vara hemma imorgon också. Jag känner mig pigg men jag hostar fortfarande och jag provade gå till brevlådan och blev väldigt andfådd och hostade ännu mer. Jag ska försöka ta mig ut en sväng iallafall, vädret är så fantastiskt idag. Jag tror på att man blir frisk av friskluft.
 
Så här länge har jag aldrig varit hemma från jobbet. Jag har varit sjuk en dag tidigare, och då hade jag njurbäckensinflammation. Så på 1,5 år har jag varit sjuk 1 dag, och så nu då.
 
Nu får det vara slutpratat om förkylning
.
Lägger upp en bild på min härliga frukost för några dagar sedan,
-Bananpannkaka (Kan vara den bästa frukosten) : 1 ägg och 1 banan. Vispa ihop och i med massor av kanel. 
 Man kan dryga ut med ett till ägg, då räcker det till flera.
-Kvarg blandat med funlight
-JORDGUBBAR
 
Gott och nyttigt, bör testas!

25 Februari 2013

Ja, då var det min 21 födelsedag idag. Herregud. När jag var 12,13 år så tyckte jag att när man var 21 då var man stor. Riktigt stor, vuxen alltså. Jag har inte direkt spenderat denna dag på det mest optimala sättet. Jag vaknade första gången 01.20 av att jag drömde att jag kvävdes av täcket. Sen vaknade jag kl. 7, kl. 10 och sen kl. 12. Gick upp för jag var väldigt hungrig. Tog tempen, 38.8 grader, det kändes kan jag säga. Tog en ipren och kände inte för att äta längre. Blev sugen på kräm och godis. Så Albin som var påväg hem från stan stannade och köpte det.
 
Ja jag känner mig rätt bitter. Jag ville inte fira min födelsedag genom att ligga och må piss. Hade ju lite firande igår, men man vill att dagen man fyller år på ska vara lite speciell, med lite firande iallafall.
 
Idag blev det ingenting.. Jag fixade lite jordgubbar med vaniljkesella och satte ett ljus i, det var väl det närmaste jag kom.
 
Aja, det finns dem som har det värre.

Birthday tomorrow

Haft en underbar helg med massor av fix inför födelsedags brunch idag. Hela dagen igår var det stök i köket. Limpor,muffins och soppa. Kände igår morse att jag började bli lite krasslig. Men hoppades på att det var något övergående. Det blev sushi till middag igår när Sebbe kom.

Imorse gick jag upp 8.30 för att fixa i ordning allt inför idag när släkten skulle komma. Kände mig inte pigg men körde på. Tog tempen, hade lite feber. I med Alvedon så blir det bra. Varit pigg hela dagen, en fantastisk dag med fint väder och härliga människor i min närhet, jätre fina presenter fick jag också. När alla åkt blev det en stund i soffan framför tvn. Efter en stund börja jag frysa och kände hur febern steg. Sebbe åkte hem för att skydda sig mot förkylning, och efter en stund hade jag 39 graders feber. Med Ipren i kroppen så kändes det bättre efter en stund. Ringde och sjukanmälde mig från jobbet måndag och tisdag för att vila upp mig.

Nu har jag ätit tacos och känner mig hyfsad iallafall. Nu är det Johan Falk snart.

Jusste, fyller år imorgon...

Födelsedag och resor

Jag tyckte att det var nyss som jag skrev om att jag fyllde år snart, men det var förra året. Det är inte så speciellt att fylla år längre, mysigt att träffa alla i och för sig, och att fixa och trixa i köket lite. På Söndag blir det iallafall lite firande med lunch och fika.
 
Jag går in på jätte många bloggar som jag läser och blir inspirerad till att skriva själv, sen går jag in på min sida och kollar om jag skrivit något nytt inlägg, fast jag vet att jag inte har det. När jag läser alla andras bloggar som sagt blir jag inspirerad, och går direkt in och ska skriva ett inlägg. Jaha, vad ska jag skriva om då? Jobbade idag, punkt. Jag hittar liksom inget flow.
 
En sak kan jag skriva om, vi pratade om resor idag på jobbet. Är så sugen på att åka någonstans. Det var tänkt att jag skulle åka till Grekland i början på juni med mina kusiner, men fick inte ledigt från jobbet så det sket sig. Bara att försöka pricka in några röda dagar och åka på en weekend. Jag är sugen på London i vår, vill verkligen! Men jag tror inte att jag har någon reskompis. SÅ, är det någon som vill åka till London med mig vid kristihimmelsfärd?
Barcelona vill jag också åka till, plus att Sebastians syster flyttar dit om typ två veckor, så då är det perfekt tillfälle att åka och hälsa på henne. Sebbe ska åka vid påsk med sin mamma, sjukt avis! Eventuellt kanske man kan få till något i sommar, då är jag ju faktiskt ledig massor och behöver inte anpassa mig efter jobb, då kan man bestämma att man ska åka bara ett par dagar innan. Det behöver inte bli så fasligt dyrt heller, boka sista minuten eller bara en flygstol. MEN jag jag har ju faktiskt stora planer inför hösten och resor så jag ska nog inte klaga, och denna gång ska jag se till att det sker. Jag berättar mer en annan gång :-)
 
Jag fick lite flow iallafall :)
 

"Planning is everything plans are nothing"

Sitter och planerar jobb, födelsedagsfirande, handling, träning osv.

 

Knäckebröd

Pestolax

Godaste laxen, vi åt den igår. Blandade fetaost och pesto. Drygade ut med lite crème fraîche. Klicka på laxen och in i ugnen. SÅ GOTT!!!

långt hår

Är så fruktansvärt leds på mitt hår, färgen alltså. Jag vill ha blont hår, inte grönt och inte mörkblont. Sen saknar jag det långa också. Men så är det alltid, man vill alltid ha det man inte har, nästan iallafall. Jag vill inte byta ut min familj, och inte Sebastian, och inte mina vänner, och ja. listan blir säkert lång, men vissa saker vill man ha som man inte har. :-) Nu ska jag fika!!

Kantarell och spenatpiroger

 
När jag var och handlade för några veckor sedan så gick jag förbi frysdisken och såg att det var billigt med smördeg. Tio små plattor att baka ut. Tio kronor kostade dem, jag köpte dem och slängde in igen i frysen. Ikväll kom jag hem skapligt tidigt och jag bestämde för att göra en ordentlig matlåda. Kollade i frysen och hittade dessa. Plus att jag hittade kantarellerna vi plockade i höstas. Kollade upp recept, sökte även på om man kunde ha i spenat. Fanns många recept på det med så det måste vara gott, tänkte jag. Vi hade det också i frysen från landet, (Farmors?). Fräste kantareller, spenat och lök. Gjorde stuvning, i med lite vitlök och salt och kavlade ut plattorna och i med fyllning, vek ihop, pänsla på ägg och in i ugnen i 12 min, ca. Klart! Trodde aldrig att jag skulle göra piroger, jag som aldrig ens gillat det, Billys piroger... När man gör själv, med vad man tycker om är det en annan sak!  Det blev en billig måltid och jätte god! Känns lite lyxigt faktiskt.

Lchfmgäo

Low-Carb-High-Fat-Men-Godis-Är-Okej.
Dieterna är många och jag gillar denna. Eller egentligen gillar jag inte Lchf heller men jag gillar kombinationen att godis är okej. Jag kör inte någon särskilt diet. Äter/dricker man lagom av allt så tror jag man klarar sig fint. (Grönsaker kan man väl kanske äta mer av om man vill). Denna dag blev det väldigt mycket av det goda, eller denna kväll om man säger så.

Jobbar ju som barnvakt ikväll och när vi kom hem så låg det en lapp med vad vi kunde göra till middag och att vi kunde göra efterrätt om vi ville. Middag blev hamburgare och efterrätt banan med choklad. Smaskens! (Som 4åringen säger)

Kidsen sover och jag väntar på föräldrarna, blev lite fika till när de somnat. Pärontarte och kaffe! Jag borde sluta jobba hos den här familjen, med tanke på att det alltid blir fika och super god mat.

 

Löparglädje

Vilken underbar helg det varit, menar förstås vädret. När solen skiner så blir jag extra glad och får extra energi. Idag har jag kört första passet utomhuslöpning. Gick sådär, med tanke på att det är isbana överallt. Men jag körde på så gott det gick. Nu sitter jag i soffan genomfrusen, (även om solen sken så var det rätt kyligt) och käkar kvarg och banan och tänkte läsa lite bok. Om en stund ska jag iväg och fika lite med vänner och sen ikväll blir det söndagsmiddag med Sebastians familj.


Söndag på er :-)

Ett "litet" inlägg

Ja, ett litet inlägg med text kanske vore på sin plats (vet några som blir glada nu). Melodifestivalen är slut och jag sitter i soffan och tar det lugnt. Sebbe drog iväg till en kompis för en timme sen och kommer väl hem sen, mig gör det inget, jag kollar lite klipp på datan och kollar in Midnattsloppet. Jag tänkte anmäla mig ikväll men kom på att jag glömde bankdosan hemma. Jag anmäler mig i veckan. Det är den 17 augusti så det är ett tag kvar, (säger jag nu och så flyger tiden iväg endå). Konstigt att springa så sent på kvällen, tror att starten var 21.30. Det är roligt att ha något att se fram emot
.
Högskoleprovet tänkte jag också anmäla mig till idag men det får bli i veckan det med. Högskoleprovet är den 6 april och sista anmälningsdag är den 15 februari. Det är helt otroligt vad fort det gått sedan jag skrev det sist. Jag som trodde jag skulle hinna träna massor. Lite hinner jag iallafall, det är en då två månader kvar. Som tur är så är det det bästa resultatet som fortfarande gäller. Nu när jag skrivit provet en gång så vet jag iallafall hur det är upplagt och ungefär hur lång tid man kan lägga på varje uppgift osv. Denna gång lär jag kolla in lite gamla prov och göra dem och kolla in lite tips, samt läsa boken som jag köpte förra året.
 
Veckan som varit har ungefär bestått av samma saker som vanligt. Jobb och lite träning när tiden finns. Jobbar rätt mycket (lite för mycket kanske), men det är trevligt med pengar och att kunna spara till framtida planer. Denna månad blir det lite mindre jobb iallafall. några lediga kvällar i veckan får jag nu, välbehövligt.
 
Veckan som kommer består av:
Måndag: Jobb, planering, personalmöte och skivstång/spinning pass.
Tisdag: Jobb, Jobb + övernattning
Onsdag: Ta med barnen till dagis, Jobb + jobb
Torsdag: Jobb, Träning, Föräldrarmöte
Fredag: Skjutsa mamma och pappa till Arlanda, Jobb, Träning och sen kanske få till en middag med mina söta bröder (yeah, you wish)
Lördag: Eventuellt fotboll (?) har inte kollat upp ordentligt än, kanske ska spela lite cup, haha!
Söndag: Sovmorgon? Jobb på kvällen, sen kommer nog mamma och pappa med buss från Arlanda till Uppsala så åker de med mig hem. Maybe.
 
Jag som nyss tänkte att jag hade mycket ledigt i veckan. Det har jag egentligen, det ser bara mycket ut. I helgen ska jag försöka få till en träff med vänner också. Kanske går att ordna.
 
Att planera är mitt kall, jag älskar att det står massor i kalendern. Jag kanske är lite av ett planeringsfreak ibland, men det är kul. Jag gillar att ha koll på saker. Även om det inte alltid ser ut så, till exempel så ser det alltid ut som skit i mitt rum, fast jag har koll. jag vet precis i vilken hög saker ligger. Jag har faktiskt koll på papper, i en pärm. men det mesta ligger bara i pärmen, om man lyfter den så ramlar allt ur. Men jag har koll. När jag lagar mat/bakar/brer mackor/vispar/tvättar/duschar kan det verkligen se ut som att jag inte har koll eftersom jag grisar ner nått så fruktansvärt, Morberg brukar mamma kalla mig, det kanske ligger någonting i det. Men jag har koll, och resultatet blir oftast bra, thats the point right? Jo en sak till, vissa dagar kan jag känna att så fort jag öppnar munnen så låter jag bara så dum, det kommer bara ur crap ur munnen. Det finns ingenting vettigt i det jag säger, eller så stammar jag, eller så säger jag fel ord i fel sammanhang, avancerade ord som inte alls betyder det jag trodde. haha.. Jag skrattar bara jag tänker på vad jag ibland säger och kommer på efter att, hmm vad sa jag egentligen. MEN jag är egentligen rätt klok och jag önskar att jag kunde prata lika bra som jag kan tänka, för tänka det är jag jävligt bra på. Men det är ju ingen som hör mina tankar. Självklart så spelar situationen roll, blir man nervös så blir det helt plötsligt lite jobbigare att prata.
 
Detta inlägg handlade om väldigt mycket olika saker men jag känner att jag har lite flow så jag skriver på om allt jag kommer på. Istället för att göra ett nytt inlägg om varje sak jag kommer på, för då har jag glömt bort hälften vad jag tänkte att jag skulle skriva.
 
Jag tror att detta får duga så länge. Hoppas ni inte dör av tristess nu när ni läser detta, men jag tycker att det blev ett bra inlägg och vem vet, kanske kommer det ett inlägg snart igen, eller så får man vänta..
 
Ha det gött! Sleept tight :)
 

Melodifestivalen

Kollar melodifestivalen och äter middag, Ceasarsallad!

RSS 2.0