Regnig dag

Ligger i soffan och kollar in regnet utanför. Samma sekund så kommer det en reklam på tv med utlandsresor. Det skulle ju vara så underbart att boka en resa, men det får nog vänta ett tag. Ska inte klaga, har redan varit utomlands en gång i år. Risken finns att alla kommer åka nu i höst/vinter. Med tanke på vilken skit sommar som varit. Igår hade vi en kanon dag här i Stockholm. Jag vill faktiskt ha höst nu, jag har ställt in mig på långbyxor och stickade tröjor. Då kan det inte bli varmt hit och dit. Igår kväll hade jag klätt på mig som om det vore vinter, svettades i princip hela tiden. Som sagt, nu får det bli höst på riktigt.

Täppt näsa

Försöker bli av med min täppta näsa. Är leds på denna förkylning, nu är det dock bara näsan kvar. Vill inte ta nässpray för mycket heller, det får räcka med en gång om dagen. Köpte zink igår och hoppas att det hjälper.

Helg

Helgen går för fort. Det är redan söndag och jobb imorgon igen. Med en vecka full med inskolning. Det är rätt sköna dagar vi har när det är inskolning, intensiva men sköna. Eftersom dagarna inte är så långa för barnen i början så har vi mycket tid för planering och utvärdering. :)

Svettigt'

När jag kom hem idag så skulle Jakob precis ut och springa. Jag bad honom att vänta på mig så kunde jag hänga på. Så vi gav oss ut tillsammans, lillebror och jag. Eller ja, lillebror och lillebror! Han har typ tre meter långa ben (kanske en viss överdrift), och han tar så stora kliv så jag hänger knappt med. Det blev en liten startrunda kan man säga. Jakob har inte tränat sedan i maj och jag har inte sprungit på 6 veckor. Det gäller att ligga i nu för detta var verkligen dåligt. Dålig sträcka och dålig tid.

Svettig av kaffe

Dricker kaffe (och åt en bulle) och kollar matchen på tv, Sverige-Brasilien. Jag koller inte så noga om jag ska vara ärlig. Jag blir så svettig när jag dricker kaffe, kanske för att jag redan är lite varm. Tänkte krypa ner i sängen snart och läsa lite. Ja, ni hörde läsa. Tänkte fortsätta läsa i "inför högskoleprovet" boken. Anmälan till Högskoleprovet ska jag göra nästa vecka tror jag. :)

..

Dåligt med skrivande nu. Våra vänner från Skåneland har varit här. Lika mysigt varje gång. Festmat varje dag, nu går vi tillbaka till vardagen igen. Jobbet flyter på, vi har haft föräldrar möte för nya föräldrar och barnen kommer för första gången på torsdag. Spännande! Saknar dock Elin som har slutat nu, Hon och jag skulle ha en barngrupp tillsammans men det blir nog bra endå. Lite kort om den senaste tiden. Sebbe var här i söndags och igår också. Alltid lika underbart :) puss

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/922179/images/2012/pic_502aaaf49606ee6786000964.jpg" class="image">

Dadlar och fikon

Gud vad gott det är med dadlar och fikon. Det är mitt nya godis :) verkligen super! Idag har jag inte så mycket att skriva om. Vi har handlat ikväll, jag mamma och jakob. Roligt med massa mat i kylen. Det roligaste av allt är ju att vi ska äta den tillsammans med våra vänner från Skåne som kommer imorgon. Nu börjar jag bli hungrig så nu måste jag sova. Godnatt :)

Bra dag

Idag har allt varit toppen, en bättre start på dagen än igår kan man säga, helt klart! Slutade klockan två idag och det är så underbart när vi får göra det ibland. Man går och påminner sig själv hela dagen, "jusste, jag slutar två idag" underbart! Efter jobbet åkte jag och Elin och köpte fika och satte oss i Stadsparken. När vi närmade oss parken hörde vi någonting ifrån parksnäckan, någon som sjunger någonting i stil med "tänk om tuppen kommer" x antal gånger. Vad är nu detta för konstig konsert tänkte vi.. I samma sekund ser vi massor av barn och föräldrar. Brandbilen, polisbilen och Ambulansen var också på plats. Det var ju antagligen någon form av "barnens dag". Jätte mysigt såg det ut att vara, för dem iallafall. Vad är då barnens dag utan ponnyridning. Vi satte oss en bit ifrån, men inte så långt bort. Hästarna närmade sig och vi inser att vi satt oss nästan precis brevid deras "bana", men vi satt kvar... Enda till en häst stannar tre meter ifrån oss och lägger en stor bajshög där. Vi tittar på varandra och garvar. Sen säger jag "nu börjar det lukta också", "vi går va" säger Elin. Så vi flyttade oss en bit till. Men trevligt hade vi ändå sen :)

UNT

Läste en mycket intressant artikel ett så kallat "smartphone beroende" . Kanske något att tänka på. Telefonen behöver kanske inte vara med jämt eller på jämt. Vi behöver ju inte vara tillgängliga hela tiden, fastän att vi vill. Jag är mest rädd att man missar något viktigt samtal eller mail som behöva svaras på direkt eller så.

Ingen försovning

Nix idag vaknade jag av klockan, med Sebbes hjälp dock. Tur det, men fy så trött jag är.. Lite semester på detta kanske? Nej snart är det ju helg igen :) snart bär det av tillbaka till Uppsala igen. Hoppas denna dag går fort. Have a good day!

Nails

Sovmorgon

Inleder min arbetsvecka med en ofrivillig sovmorgon. Jag vaknade kl. 07.57 och jag börjar jobba kl. 08.00! Paniken började krypa i kroppen, och jag bara springer upp och skriker att klockan är ÅTTA! tar upp telefonen och ringer till chefen. Som tur är så skrattar hon bara och säger att jag ska ta det lugnt och komma när jag kommer. Skönt det iallafall, men pinsamt var det. Sen kunde dagen bara bli bättre, och det blev den. Tillbaka till alla härliga ungar som blivit stora barn under sommaren. Efter jobbet åkte jag till Stockholm och mötte Sebbe och Marie en snabbis, för sen tog jag tunnelbanan (själv) in till Odenplan i Stockholm. Väl där så träffade jag Elin så hon kunde fixa till naglarna på mig. Nu är jag hel och ren igen, känner mig fin! :)

På gång

Hade inte så mycket att göra idag när jag var hemma, så jag passade på att beställa hem en övningsbok till högskoleprovet. Plus att jag anmälde mig till Topploppet, så nu är det bara att träna. Jag anmälde mig i startgrupp 1 och då skulle man springa under 56 minuter.. Så det gäller verkligen att träna hårt. Jag tror dock inte att man blir halshuggen om man inte klarar under 56, men det är ju ett bra mål att ha. Vi får se om jag klarar det, ger jag mig fan på det så ska det väl inte vara så svårt. Jag började även prenumerera på tidningen Topp Hälsa (de som håller i Topp Loppet) och då fick man en puls/kalori klocka. Som jag tänkt att jag ska skaffa men det har inte blivit av. Perfekt!

Matblogg

Känner att det blev lite av en matblogg här nu men jag måste bara lägga upp en bild på den fina salladen som vi åt i fredags. Det är sallad från landet (Morfars), honungsmelon, gurka, nektarin och fetaost. Till en början trodde jag att det skulle bli för fruktigt med både melon och nektarin. Men tänk vad gott det blev. Och det blir så fint när man gör salladen på ett fat. Det ser nästan ut som tårta.

Bananpannkaka

Jag var in och läste min jobbarkompis blogg häromdagen och hon hade gjort en bananpannkaka som jag tyckte lät jätte god. Så jag gjorde den till frukost idag. Mosa en banan med två ägg och ha i lite salt och mycket kanel. Stek på medelvärme. Klart! Jag hade blåbär och keso till. Medan hon hade någon form av kvargröra till. Man kan ha lite allt möjligt till. Det var riktigt gott, dock gjorde jag misstaget att ta en för liten stekpanna så den blev lite för tjock. Därför rekommenderar jag att man tar en lite större stekpanna :) Tack för tipset Sofia!

Första arbetsdagen?

Inleder min jobbvecka med att vara sjuk. Har varit jätte förkyld sedan vi kom hem från Rättvik. Så jag ringde till min chef igår och sa att jag är hemma idag. Känns inte så kul att börja såhär men, är man sjuk så är man. Känner mig dock lite bättre än igår när jag vaknade. Så det är positivt! Jag ska ta och känna efter nu och sen se ifall jag ska jobba imorgon eller inte. Idag blir till att kurera sig :)

6 veckor

Jag har varit ledig i 6 veckor nu, eller ja.. 5 veckor. Jag jobbade första veckan på semestern och tog en extra vecka ledigt efter semestern så det blev totalt 5 veckor ledigt. Det har varit helt underbart skönt att för första gången kunna vara ledig och få betalt. Det kallar jag verkligen för lyx. Av mina 6 veckor så har jag och Sebbe haft 3 veckor tillsammans. Det har varit helt underbart, att kunna få vara tillsammans så mycket är verkligen ingen vardag för oss. Därför kändes det extra tråkigt när han åkte hem för två timmar sedan. Den här sommaren har varit underbar, inte om man räknar med vädret men det gör jag inte. Allt annat har varit underbart, har träffat så mycket härliga människor, semestrat med min fina familj och träffat mina vänner. Men jag måste säga att det ska bli väldigt skönt med fasta rutiner igen, att äta ordentligt och inte slarva som man lätt gör på semestern. Att ha sin matlåda varje dag. Att man har sina arbetstimmar att göra varje dag. Men när man har jobbat ett tag och det börjar bli kallt och ruggit så kommer det en liten form av höst depression, ofrivilligt. Jag har tänkt att jag ska försöka komma på allt som går för att det inte ska hända, för det är det värsta jag vet. Att må dåligt över något som man inte kan göra någonting åt. Man pratar om att man ska se positivt på allting. Det är inte alltid det lättaste, man kan inte tycka att kyla och regn är kul jämt. Men med tanke på vilken regnig sommar vi haft så bör vi vara ganska vana vid regnet vid detta laget. Jag hoppas att det blir en fin höst, det skulle verkligen vara pricken över iet. Härligt höst väder är faktiskt inte så dumt.
 
Mina to do things i höst:
 
x Söka ett extra jobb, för att få lite erfarenhet av någonting annat. Någon form av personlig assistent har jag tänkt.
 
x I slutet av september ska jag springa Topploppet i Hagaparken i Stockholm, 1 mil närmare bestämt. (På under 1h)
 
x Kolla över mina gymnasiebetyg, om det är något jag ska plugga upp för eventuella framtida studier.
 
x Gå ner resterande av mina önskade kilon. Har gått ner 10, bara 5 kvar.
 
x Skriva högskoleprovet
 
Några saker som jag har tänkt mig att göra, man vet aldrig om någonting byts ut eller kommer till.
 
 

Dagen idag har ägnats åt att tvätta min fina lilla Opel som ska säljas (Om någon är sugen eller vet någon som vill köpa en bil är det bara att ringa), Det var ett hel dags göra kan jag berätta. Men den blev jätte fin, nu ska den bara ut på blocket. Peggan fick sig en tvätt den med. :)
 

Svamp

Hemma igen efter en härlig vistelse i Rättvik. Idag har jag och Sebbe plockat massor med svamp och skitgörat fick jag göra. Rensa.. Behövde ta en liten paus eftersom jag fick så ont i ryggen av att sitta. Ryggen är inte riktigt okej för övrigt heller. Hoppas det går över. :)

Paus

Befinner oss i Rättvik och ska åka hem imorgon, mottagningen är inte den bästa så det har inte blivit några inlägg. Skriver mer när jag kommer hem :)

RSS 2.0